Liveblog WK-21: Nederland wint en krijgt wederom geen tegendoelpunt (Eindstand 5-0)
Jong-Oranje speelt vandaag tegen Zuid-Afrika in de kwartfinale.

Liveblog WK-21: Nederland wint en krijgt wederom geen tegendoelpunt (Eindstand 5-0)

De Nederlandse dames wonnen alle drie de wedstrijden. Vandaag mogen zij hierdoor gaan gaan spelen in de kwartfinale tegen Zuid-Afrika. Volg hier vandaag alle LIVE ontwikkelingen van de wedstrijd.

De Nederlandse dames hebben in de kwartfinale gewonnen van Zuid-Afrika. Keepster Sofia ter Kuile moest vaak in actie komen, maar de sluitpost stond steeds goed opgesteld. De goed spelende Jip Dicke en Luna Fokke scoorden er weer op los en zorgden voor de ruime overwinning van Oranje.

Je kunt niet meer stemmen

Wie is jouw Jong-Oranje speelster van het toernooi?

Einde wedstrijd

58′ Nog twee minuten te spelen. Oranje blijft aan de bal.

57′ Fokke en Dicke lijken uit te gaan maken wie topscorer van het toernooi gaan worden

Topscorers Oranje Dames WK-21

56′ Jip Dicke legt slim de bal op een voet. De aanvalster is vandaag een plaag voor de Zuid-Afrikaanse defensie. Een slag van Luna Fokke uit de strafcorner gaat in de goal.

55′ Aanvoerster Fernig laat haar ongenoegen weten nadat zij naar de grond gaat bij een duel met een Zuid-Afrikaanse verdedigster

54′ Mette Winter, wat een talent! Heel slim probeert zij de bal over de al liggende keepster heen te lobben. Net naast de goal

53′ Zwak schot Noor de Baat. De middenveldster heeft veel ruimte, maar schiet tegen de legguards van de keepster aan.

52′ Oranje komt niet meer echt in gevaar.

47′ Floor de Haan duwt een speelster in de rug. Nieuwe strafcorner voor Zuid-Afrika. Prachtige redding wederom van ter Kuile. De keepster van Oranje lijkt speelster van de wedstrijd te worden.

45′ Strafcorner Oranje. Kiki Rozemeijer legt de bal slim op een voet. Luna Fokke sleept de bal recht door het midden. Je zou zeggen, een makkelijke prooi voor de keepster. Helaas voor haar gaat de bal in de goal. Het staat 4-0.

44′ Noor Omrani zij zet Nederland op een ruime 3-0 voorsprong. De spits zat niet per se goed in de wedstrijd, toch is zij met haar backhand nu beslissend.

43′ Sofia ter Kuile, wat een mooie redding. Op de doellijn kan zij nog net naar de bal springen. Zuid-Afrika verdient meer, maar Oranje krijgt het voor elkaar dat er niet wordt gescoord.

42′ Levensgevaarlijk is Zulu! Haar snelheid is door niemand van Oranje te evenaren. Met rasse schreden rent zij naar ter Kuile. Haar schot is net niet scherp genoeg. Wel een strafcorner voor Zuid-Afrika. Prachtig schot! Mooie redding ter Kuile, toch is er weer een Oranje-voet die aan de bal zat. Nieuwe strafcorner

41′ Grote kans voor Mette Winter en Maria Steensma. Beide topschutters kunnen tippen maar missen net de bal

39′ Oranje heeft meer balbezit, toch blijft Zuid-Afrika dreigend bij een counter. De overwinning is nog niet binnen

37′ Jip Dicke, geef haar geen kans! Nu draait zij op haar backhand en schiet net over.

36′ Noor Omrani duwt een tegenstander in haar rug. Hierdoor wordt haar poging tot scoren afgefloten

33′ Een nieuwe corner voor Zuid-Afrika. De sleep gaat net naast.

32′ Tessa Beetsma met een hoogstandje. Ze probeert de bal hoog te houden en over de keeper te lepelen. Dit mislukt helaas net.

31′ En we zijn weer begonnen

Rust

29′ Strafcorner Oranje. Mooie sleep van Danique van der Veerdonk. Prima redding van keepster Ellis

28′ En het levert een kans op voor Zulu. Het is alweer het derde gevaar van de nummer 14 van Zuid-Afrika. Helaas voor haar gaat haar bal hoog over de goal

27′ Het spel van Oranje wordt wat slordiger met foutjes van Omrani en Jochems

25′ Behalve de twee corners van Zuid-Afrika is Oranje nog niet in gevaar gekomen.

20′ Mooie aanval van Zuid-Afrika. Het levert een strafcorner op. Sleep, maar makkelijke redding voor Ter Kuile. Ook de rebound gaat er niet in.

17′ Het tweede kwart is bezig met een dominant Oranje

15′ Wat een prachtig schot van Noor Omrani! Haar backhandschot wordt goed gepakt. Jip Dicke staat er voor de rebound en plukt de bal uit de lucht. Het staat 2-0.

6′ Strafcorner voor Zuid-Afrika. Sofie ter Kuile pareert een mooi schot, maar de bal gaat wel gevaarlijk via haar legguards richting een speelster van Zuid-Afrika.

5′ Ondertussen is het ook mogelijk om te stemmen op jouw Jong-Oranje speelster van het toernooi.

4′ Nu al lijkt er een totale walk-over te gaan ontstaan. Zuid-Afrika wordt totaal overlopen

3′ Topscorer van het toernooi Jip Dicke opent de score. Even lijkt haar aanname niet onder controle te zijn. Toch kan zij de bal naar haar backhand draaien en de bal hard in de touwen slaan.

1′ We zijn begonnen

0′ We zitten nog in de warmin-up. Nog een aantal minuten en dan gaan we beginnen. We starten met de volksliederen. Zuid-Afrika lijkt vandaag een makkelijke prooi te worden. De dames konden ‘maar’ met 1-0 van Ierland winnen. Tegen Engeland werd maar liefst met 3-0 verloren. Kan Oranje vandaag weer meer dan 10 doelpunten maken?

Opstelling Jong-Oranje: Rozemeijer, Steensma, Tukkers, Omrani, Fokke, ter Kuile (GK), van Es, de Haan, Beetsma, Fernig (C) en de Baat

Opstelling Jong Zuid-Afrika: Ramasimong (C), McLaren, de Waal, Louw, Kock, Wood, Molikoe, Ferreira, Zulu, Ellis (GK) en du Toit

De dames uit India hebben vrij gemakkelijk de eerste kwartfinale van de dag gewonnen. Mocht Jong-Oranje vandaag winnen, dan nemen zij het in de halve finale op tegen India.

De wedstrijd start om 11.15 uur en is hier LIVE te volgen.

Foto: Anne Mieke Achterhuis

Comments (2)

  1. Van karnebeek

    Geweldig maria wat n mooi verdelend spel en wat n schitterend goal uit de lucht
    Jullie doen t met z n allen weer supertop

  2. MJME Schelberg

    Succes

Reageer