Liveverslag FIH Pro League (H): Argentinie wint de shoot-outs (Einde wedstrijd 2 – 2)

(c) Roel Ubels

 

Hoofdklassehockey is vanavond LIVE bij de wedstrijd Nederland – Argentinië. Volg vanavond alle ontwikkelingen rondom het duel op hoofdklassehockey.nl. De wedstrijd vangt ondanks het noodweer aan om 21.00 uur.

Opstellingen Nederland: van der Ven (Gk), de Geus, Bakker (C), van Ass, de Wijn, Pruijser, Kellerman, de Voogd, de Mol, Janssen en van der Weerden

Opstellingen Argentinie: Vivaldi (Gk), Ibarra (C), Casella, Paredes, Vila, Tolini, Ortiz, Lopez, Rey, Cicileo en Mazzilli

Met een dik half uur te gaan is de wedstrijd Nederland – Argentinie minstens een uur uitgesteld. Veel regen en onweer maakt het toe nu onmogelijk voor beide teams om zich voor te bereiden op de wedstrijd. Update: De wedstrijd is opnieuw uitgesteld. Om 21.00 uur starten beide teams met de Line-up, waarna om 21.10 uur de start van de wedstrijd Nederland – Argentinie staat gepland.

0′  Beide teams komen bijna het veld op. Ondanks het slechte weer is het publiek vandaag in Utrecht blijven hangen. Het clubhuis is om 20.00 uur ontruimt, vanwege zware regenval. Het publiek is er klaar voor, de teams staan in de spelerstunnel. De volksliederen voor beide teams zullen spoedig volgen. Nederland staat klaar voor de afslag. Mirco Pruyser neemt de bal uit.

3′ Nederland speelt in een lage druk. Argentinie bouwt rustig op

4′ De eerste omschakeling en gevaar is voor Argentinie. Volledig vrij komt een aanvaller van Argentinie op het goal van van der Ven af. Met een kapflats gaat de bal over het goal.

5′ Groene kaart voor Argentinie

6′ Felle duels van Nederland. Croon slaat een keer vol over de bal heen en raakt daarbij de tegenstander.

7′ Hertzberger is de man in vorm. Tegen België liet hij zien wat hij in zijn mars had. Nu staat hij weer in de punt van de aanval.

10′ Grote kans voor Argentinie. Een aanval gaat via de linkerkant de cirkel in. Op snelheid wordt Nederland eruit gelopen. De voorzet beland wel bij een medespeler, maar hij kan de bal net niet het goal inwerken.

12′ Een woordenwisseling tussen Pruyser en de scheidsrechter. De keeper van Argentinie, Vivaldi, leek opzettelijk de bal over eigen achterlijn te spelen. Pruyser protesteert, maar krijgt geen gelijk. Nederland mag een lange corner nemen.

Einde eerste kwart

16′ Een hoge intensiteit in de eerste helft heeft weinig kansen gegeven voor beide teams. Pruyser staat klaar om de bal weer uit te nemen.

17′ Doelpunt voor Oranje. Een mooie aanval over rechts gaat via verschillende schijven. Waar de aanval bijna misloopt in de cirkel, doordat van Puffelen op zijn stick wordt geraakt, wordt de bal toch nog op de tip gegeven. Pruyser raakt de bal als laatste aan. 

18′ Argentinie gooit het tempo omhoog. Toch is het Nederland die in de omschakeling een strafcorner versiert. Het kanon, Hertzberger staat klaar. Kan hij Nederland op 2 – 0 zetten? Hij legt aan voor een sleep, draait de bal uiteindelijk naar zijn backhand, gaat net niet diep genoeg door zijn knieen, waardoor hij de bal teveel in zijn haak raakt. De bal gaat hoog over.

22′ Strafcorner 1 voor Argentinie. De aanvaller van de Argentijnen wordt hard op zijn stick geslagen. Een prachtige redding van van der Ven. De bal gaat hoog zijn goal uit, waardoor de scheidsrechter een nieuwe corner geeft. De sleep gaat ditmaal genadeloos op de plank. De teams zijn weer in evenwicht. Tolini is de doelpuntenmaker. 

Tolini scoort de 1 - 1. Foto: Roel Ubels Tolini scoort de 1 – 1. Foto: Roel Ubels

24′ Groene kaart voor Kellerman. In de aanval krijgt Argentinie meteen zijn derde strafcorner. De bal gaat links laag. Van der Ven zit er weer goed bij en haalt de bal uit de hoek

26′ De Argentijnen hadden de controle in het tweede kwart overgenomen van de Oranje-hemden. Toch is Nederland sinds een lange tijd weer langer in balbezit.

27′ Opvallend om te zien is dat Hertzberger dieper in de spits staat. Bakker speelt op de nummer 10 positie, maar heeft een ruime afstand van Hertzberger. Pieters speelt nu aan de linkerkant van het veld.

28′ Argentinie zet weer aan

30′ Ondanks de voorsprong die Nederland creëerde, nam Argentinie het initiatief halverwege het tweede kwart over

Einde tweede kwart

32′ Een gigantische kans voor Argentinie. De bal wordt voorgelegd, maar degene die het laatste zetje moet geven werkt de bal net naast het goal.

34′ Groene kaart voor Jorrit Croon

36′ Nederland laat zich nu onder druk zetten door de Argentijnen. De ploeg heeft moeite om het initiatief te nemen.

37′ De Argentijnen spelen met een moordend tempo. Vooral de lange ballen zijn mooi om te zien. Vrijwel elke lange flats komt aan, waardoor het Nederlandse team lange afstanden moet maken zonder bal.

39′ En weer een cirkelpenetratie van Argentinie.

40′ Nederland komt vrijwel niet meer van eigen helft af. Het baltempo van de Argentijnen is te hoog voor de Nederlandse ploeg

41′ Tegen alle verhoudingen in is het Mirco Pruyser die scoort. Hij kan een mooi balletje bij de stip binnen flatsen. 2 – 1 voor Nederland.

Jonas de Geus juicht bij een doelpunt van Nederland. Foto: Roel Ubels Jonas de Geus juicht bij een doelpunt van Nederland. Foto: Roel Ubels

42′ Argentinie neemt meteen weer het initiatief. Nederland staat rond de eigen cirkel opgesteld en wacht zijn kans af.

44′ Een prachtige voorzet op Pieters. Een steekpass gaat naar de stip. Pieters kan er net niet bij. Nederland creëert zijn tweede kans in het derde kwart.

Einde derde kwart

46′ We starten aan het derde kwart.

47′ Balbezit voor Argentinie. We spelen op de helft van Nederland.

50′ Nederland krijgt iets meer grip op de wedstrijd. De Argentijnen lijken moe te worden.

51′ Een lange bal gaat de cirkel in van Nederland. Een weergaloze tip-in beland in het goal van Blaak. Het staat 2 – 2.

52′ Het tempo gaat nu ook omhoog bij Oranje. Er staan nog 8 minuten op het scorebord. De press van Oranje staat nu een stuk hoger en de Argentijnen worden nu al bij de middenlijn opgevangen.

54′ Sander de Wijn speelt nu als laatste man bij Oranje. Moet de ervaring van de Wijn ervoor zorgen dat Nederland op 2 – 2 blijft staan?

55′ Argentinie vraagt een video call aan, vanwege een overtreding van een verdediger van Nederland. Het lijkt inderdaad een hak te zijn van Oranje. Krijgt Argentinie een strafcorner? De derde strafcorner voor Argentinie. Een sleep van Argentinie, van der Ven maakt een redding. Geen doelpunt!

56′ Nederland staat klaar voor een corner. Toch vragen de Argentijnen weer de video aan. En zij krijgen gelijk, geen corner

60′ We gaan naar de shoot-outs

Argentinie wint de shoot-outs met 4 – 2. Toch mag Nederland blij zijn, want door het gelijkspel hebben ze zichzelf veilig gesteld voor de final-4.

 

 

 

 

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.