Loïc van Doren nieuwe keeper Den Bosch - Hoofdklasse Hockey Nederland

Loïc van Doren nieuwe keeper Den Bosch

De Belgische doelman Loïc van Doren staat vanaf komend seizoen onder de lat bij Den Bosch. De 21-jarige sluitpost komt over van KHC Dragons en is de opvolger van Maurits Visser, die naar Bloemendaal vertrekt.

Van Doren is de tweede keeper van het Belgische team en maakt deel uit van de trainingsgroep voor het WK dat later dit jaar in India gespeeld wordt.

Goede opvolger

Coach Eric Verboom is verheugd met de komst van de international: “Loic is een zeer gedreven keeper die zijn eigen weg uitstippelt. Met het vertrek van Maurits Visser hebben we een zeer goede opvolger die net zoals Maurits punten kan pakken voor het team.”

Van Doren is de tweede aanwinst van Den Bosch voor komend seizoen. Eerder werd bekend dat Jelle Galema de overstap maakt van Oranje-Rood. “Samen met Jelle Galema heeft de club een goede stap gezet richting het doel de stap omhoog voort te zetten. Zijn keuze voor Den Bosch geeft te meer aan dan wij op de goede weg zijn”, zegt bestuurslid Tophockey Mark Damman over de komst van Van Doren.

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2018-2019

Comments (4)

 1. nederlands

  Is er dan werkelijk geen enkele andere nederlandse keeper die hoofdklasse kan spelen ?

  wordt wel een probleem als er geen andere keepers uit de nederlandse opleiding komen ? had een brink wel willen zien volgend seizoen..

 2. Waarom zou je een Nederlandse keeper de voorkeur geven? Als Den Bosch een of meerdere top keepers uit de eigen jeugd zou kunnen brengen zou dat voorkeur moeten krijgen. Maar waar zit het verschil tussen een keeper die van 80km uit het zuiden, het noorden, oost of west moet komen?

 3. nederlands

  Waarom ? Omdat we een nederlandse competitie zijn, waarin we talenten opleiden en ruimte geven om door te groeien en daarmee vervolgens als land grote titels kunnen halen ?

  DB is een plek waar echt talenten kunnen trainen en beter worden, zie wat ze bij de dames doen al jaren.

  Het was mooi geweest als ze een talent de ruimte hadden gegeven ipv een belg van 21.

 4. Den Bosch had de optie op Hidde Brink- die graag 1e keeper van DB wilde worden. Echter kiezen ze voor deze (talentvollere) Belg. Ergens wel te begrijpen, gaat echter niet bijdragen aan het keepersprobleem wat Nederland zal hebben de komende jaren.

Reageer