Lucas Judge vertrekt bij Oranje-Rood en gaat Alyson Annan assisteren

(c) Maurice de Wert

Lucas Judge vertrekt aan het einde van het seizoen als coach van Oranje-Rood. Bovendien zal de 35-jarige voormalige international tot en met het WK van komende zomer in Londen als assistent fungeren van bondscoach Alyson Annan van het Nederlandse damesteam.

Judge neemt bij de Oranjedames de plaats in van Santi Freixa, die liet weten niet langer beschikbaar te zijn als assistent.

Ander type coach

Bij Oranje-Rood komt er al na twee seizoenen een einde aan de samenwerking. Het Eindhovens Dagblad meldt dat de club heeft besloten de optie voor nog twee seizoenen niet te lichten. Volgens Harry van Hout, voorzitter van de Stichting Tophockey Oranje-Rood, heeft de groep een ander type trainer nodig.

Ook Judge is van mening dat het beter is dat de wegen scheiden. “Mijn visie en wat ik belangrijk vind, is anders dan die van een deel van de spelersgroep”, zegt de coach in het Eindhovens Dagblad. Desondanks hebben zowel Van Hout als Judge er vertrouwen in dat Oranje-Rood het seizoen met succes kan afmaken.

Kansen op play-offs

Afgelopen seizoen liep de club op een nippertje de play-offs mis. Na een matig begin van de huidige competitie werd de ervaren Roger van Gent aan de technische staf toegevoegd. Daarna klom Oranje-Rood langzaam omhoog en sloot het eerste competitiedeel af op een vierde plaats, een plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op een ticket voor de play-offs.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Ehhh?

Ja, echt logisch. Beginnend coach wordt afgedankt door OR wegens tegenvallende prestaties (wat anders?) en stoomt op naar Oranje. Onze NL coaches moeten heil zoeken in buitenland want zijn niet goed genoeg voor eigen Oranje?
Snappen jullie het nog?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.