Luciana Aymar vraagteken voor halve finale

De Argentijnse dames eindigden op de tweede plek in poule B en dus zullen Las Leonas Nederland al in de halve finale treffen. Coach Carlos Retegui is blij met deze loting.

Dames WK Argentinië - Duitsland RU Aymar
Aymar gaat Julia Müller voorbij. Credit: Roel Ubels

“Het is de mooiste wedstrijd die wij hier kunnen spelen dus dat willen we ook graag. Wanneer we zouden treffen had me niet uitgemaakt, als we maar tegen ze zouden spelen in.” Aanvalster Selvina D’Elia ziet ook uit naar de wedstrijd tegen de mondiale nummer één.”We weten dat Nederland aanvallend heel erg goed is,” blikt ze vooruit. “Maar we kennen ook hun zwaktes dus we hopen ze daar pijn te kunnen doen.” Wanneer aan Retegui gevraagd wordt wat die zwaktes zijn antwoordt hij lachend dat hij dat alleen met zijn speelsters zal delen.

Een groot vraagteken voor de halve eindronde is sterspeelster Luciana Aymar. De Argentijnse, die haar laatste toernooi speelt, liep in de wedstrijd tegen Duitsland een blessure op en kwam vervolgens tegen Engeland en China niet meer in actie. “Ze heeft pijn,” vertelt Retegui die hoopt zijn aanvoerster tegen Oranje weer op het veld te zien. “We willen echter niets riskeren, het is ook gewoon een mens.”

Reageer