Maartje Krekelaar niet meer in trainingsgroep Oranjedames

De Oranjedames zijn de voorbereiding op het EK in eigen land begonnen zonder Maartje Krekelaar. De speelster van Den Bosch maakt niet langer deel uit van de trainingsgroep.

“Maartje heeft een druk hockeyjaar achter de rug. Het is voor haar ontwikkeling nu verstandiger even pas op de plaats te maken”, motiveert bondscoach Alyson Annan haar keuze die is gemaakt in goed overleg met Krekelaar. Onlangs behoorde ze nog tot de Oranjeselectie die de Hockey World League Semi-Final in Brussel als winnaar afsloot.

Niki Bosman

Behalve Krekelaar maakt ook keepster Niki Bosman geen deel meer uit van de trainingsgroep. De sluitpost van MOP vertrekt naar Australië en daardoor niet beschikbaar. Na een blessureperiode keren Kelly Jonker, Lidewij Welten en Valerie Magis terug bij Oranje.

Comments (9)

 1. Begrijpelijk. Soms moet je even pas op de plaats maken om daarna verder te ontwikkelen.
  Probeer ervan te genieten! Je gaat er alleen maar beter van worden.

 2. Mmm… ik had zoiets eerder bij Verschoor verwacht. Speelde niet goed op HWL en op andere toernooien ook tegenvallen.

 3. En nog wel een aantal andere… Annan blijft een rare

 4. Lynn waar heb je het over? Verschoor heeft een heel erg goed seizoen gedraaid, speelde een prima HWL. Dan zou je die af laten vallen ipv??!
  Krekelaar krijgt rust, die mensen werken de hele week met zo’n meisje, zal dan toch wel op iets gebaseerd zijn? Blijkbaar is verschoor niet moe en kan die prima spelen. Theorie van lik me vestje heb je weer

 5. Verschoor was echt niet goed op de HWL. Geeft veel energie en werkt hard maar veel te weinig rendement uit haar acties (weinig strafcorners, geen goals, geen assist geloof ik), voert acties te ver door, verkeerde keuzes ed.
  Oh en in plaats van Welten als antwoord op je vraag.

  Krekelaar krijgt inderdaad rust, maar dat wist ik voordat er een stuk over stond. Krekelaar was ook niet op haar best, maar die kan echt veel beter.

 6. * wist ik niet

 7. Precies je had het niet goed begrepen. Rust is wat anders dan afvallen. Welten moet eerst maar is fit verklaard worden en jij zou dus eerder voor Vega dan voor Verschoor kiezen… Interessant. Blijkbaar ben je geen fan, ik denk juist dat Verschoor een van de nieuwe rolmodels gaat worden.

 8. Deze Verschoor was echt niet beter dan een niet fitte Welten. Wie zegt dat ik niks in de toekomst voor Verschoor zie? Dat ik haar niet goed vond, wil niet zeggen dat ze geen goede speelster is. Veel potentie, maar het komt er niet uit. Dus ja, ik had het logisch gevonden als zij een break zou krijgen.

  anyway, ja ik zou voor Vega of een fitte Hulsen kiezen naast Jonker.. iemand die goals kan maken. Een mix van type speelsters is goed. Acties maken kunnen alle speelsters wel maar te weinig goals. Daardoor verlies je ook de OS 16 en EK 15.

 9. Sneu voor dat meisje. Ze heeft ook veel te veel moeten/willen/kunnen spelen de afgelopen 1,5 jaar zonder rust. De begeleiding had hier eerder in moeten grijpen en haar de HWL rust moeten geven zodat ze het EK had kunnen spelen. Onzin om dat bij haar zelf neer te leggen. Hier ligt de verantwoordelijkheid bij de staf om jonge speelsters goed te begeleiden.

Reageer

Contact Us