Maccabi Nederland gaat voor goud

De heren van Maccabi Nederland hebben zich geplaatst voor de finale van de Maccabiah Games. Hierin zal het team het opnemen tegen Australië.

“Het beloofd een spannende wedstrijd te worden, vooral omdat de Australiers erg fysiek spelen. In de poulefase zijn we ze ook al tegengekomen, toen werd het 2-1 voor ons”, zegt speler-coach Dider Meijer.

Dames gaan voor brons

De dames van Maccabi Nederland gingen in de halve finales onderuit tegen de Verenigde Staten (3-2). De winnende treffer viel vlak voor tijd. De dames rest het strijd om het brons.

De Maccabiah ook wel “de Joodse Olympische Spelen” genoemd, is in grote het vierde sportevenement ter wereld met een totaal van 10.000 atleten uit tachtig verschillende landen. De twintigste editie wordt tot en met 18 juli gehouden in Israël.

Nederlandse vlaggendrager

Een absoluut hoogtepunt voor de Nederlandse ploeg was de openingsceremonie waarbij de aanvoerder van het herenteam, Maxime van Gelder, de vlag mocht dragen. “Fantastisch om Nederland te vertegenwoordigen en in het oranje een vol stadion binnen te lopen. Ook mooi om te zien dat enkele wereldleiders als Theresa May (GB), Justin Trudeau (Canada), Frank-Walter Steinmeier (president Duitsland) hun ploegen succes wensten. Echt een internationaal sportfeest!”

Bekijk de Facebookpagina van Maccabi Nederland

Reageer

Contact Us