Marc Lammers maakt rentree met gelijkspel tegen landskampioen Bloemendaal - Hoofdklasse Hockey Nederland

Marc Lammers maakt rentree met gelijkspel tegen landskampioen Bloemendaal

Oud-bondscoach van het Nederlands elftal dames Marc Lammers heeft gisteravond zijn rentree in de Hoofdklasse heren gemaakt. In een enerverende wedstrijd tegen landskampioen Bloemendaal werd het gelijk.

Een koud kunstje zou het worden voor regerend landskampioen Bloemendaal. Den Bosch die vorig jaar op de achtste plek waren geëindigd, leek vooraf een makkelijke prooi te worden voor de mussen. Niets bleek minder waar.

Bij Den Bosch zat Marc Lammers weer op de bank. De oud-bondscoach die van 1993-1998 ook coach was in Den Bosch, beleefde in 2008 een gigantisch succes door de Nederlandse hockeydames te helpen aan de gouden medaille. Vanaf toen, lijkt het succes van Oranje niet meer te doorbreken zijn. Na 2008 werd Lammers nog bondscoach in België.

Enerverend duel

In het spannende duel die alle kanten op kon gaan was het Bloemendaal die knap op voorsprong kwam. Uiteindelijk werd het echt spannend in het vierde kwart. Een kiezelhard schot van Jeremy Hayward, zoals we die eigenlijk nog te weinig nog zien in de Tulp Hoofdklasse Heren, zorgde voor een vreugdedans bij de spelers van Den Bosch. Sterker nog, een paar minuten later kwamen de Bosschenaren op een voorsprong, door een knap gescoorde corner. Tim Swaen, die ook het openingsdoelpunt maakte, kon laat in het vierde kwart de gelijkmaker op de borden krijgen, waardoor het duel in een 2-2 gelijkspel eindigde.

Reageer