Marell: ‘Ik ben teleurgesteld in de late keuzes die Laren heeft gemaakt’ - Hoofdklasse Hockey Nederland

Marell: ‘Ik ben teleurgesteld in de late keuzes die Laren heeft gemaakt’

Afgelopen week liet Laren weten dat het contract van de 23-jarige Laura Marell niet meer wordt verlengd. Waar afgelopen maanden al een grote leegloop ontstond bij Laren, leek de positie van Marell eigenlijk niet ter discussie staan. Hoofdklassehockey zocht uit wat de plannen van Marell zijn.

Het is begin juni of Marell krijgt van haar club Laren te horen dat er eigenlijk geen toekomst meer voor haar is. De snelle middenveldster, moest door oud-coach Marc Materek afgelopen jaar in de spits spelen. Voor Marell zou een lastig jaar aanbreken: ‘Ik moest afgelopen jaar van Materek in de spits spelen. Hij zou vertrouwen in mij hebben om hier te spelen. Dit bleek blijkbaar niet mijn positie, want uiteindelijk zat ik veel en lang op de bank. Toch hing begin mei de vlag er nog anders bij. Laren leek moeite te hebben om een nieuwe selectie op touw te zetten en er werd eigenlijk min of meer aan mij duidelijk gemaakt dat ik kon blijven. Begin juni werd toch opeens medegedeeld dat er voor mij geen plaats meer zou zijn. De reden, de club had opeens een grotere selectie gekregen voor het eerste waardoor ik op het tweede plan terecht zou komen’.

Stoppen met hockey

Een opmerkelijk verhaal, want afgelopen maanden leek de teloorgang van Laren zich voor te zetten. Coach Marc Materek’s contract werd niet verlengd. Ook ervaren speelsters zoals Sophie Goorhuis (Bloemendaal), Lisanne de Lange (Pinoke), Mila Muyselaar (HDM), Elin van Erk (Victoria) vertrokken uit het Gooi. De ploeg die lijkt te gaan vechten tegen rechtstreekse degradatie, leek vleugellam te zijn geslagen. De hoop werd gelegd op de jeugd, die het bij Laren goed doet. Marell: ‘Toen Materek vertrok is er veel onrust ontstaan. Daarnaast zorgde het Corona-virus ervoor dat we ook geen goede na bereiding konden hebben. We hebben niet een keer ‘normaal’ kunnen trainen. Toch lieten de nieuwe coaches, onder leiding van Serge Spoelstra, mij weten dat ze weinig vertrouwen in me hadden. Ik zou waarschijnlijk niet spelen en ik moest keihard trainen om toch nog een aantal minuten te mogen maken. Na lang wikken en wegen heb ik een aantal weken geleden de knoop doorgehakt. Ik stop met hockey’.

Marell speelde voordat ze naar Laren kwam, ook nog een seizoen bij Pinoké. (c) Rob Visser
Laura Marell (tweede van links) speelde voordat ze naar Laren kwam, ook nog een seizoen bij Pinoké. (c) Rob Visser

Stage in het buitenland

Dat Marell zou gaan stoppen met hockey, is een opmerkelijke keuze. Afgelopen drie jaar speelde ze voor Laren. Ook heeft Marell nog een seizoen bij SCHC en Pinoke gespeeld: ‘Ik had veel lol in het spelletje. Bij Laren hadden we een leuke kern van dames die een team vormde. Er zijn wel een aantal overgangsklasse clubs die me hebben benaderd. Toch wil ik graag even alles van me af gooien. Ik stop met hockey en ik wil me graag volledig focussen op het afronden van mijn studie International Business. Uiteindelijk wil ik graag een leuke stage lopen in het buitenland. Ik hoop dat door het plan om nu tijdelijk te stoppen, ik weer snel zin ga krijgen om toch weer te gaan hockeyen’

Door: Hans Hofstra

Zie voor meer transfernieuws de transferpagina van Hoofdklassehockey.

 

 

Comments (1)

  1. CTL C CTL V

    En hoe staat Laren hierin? In het kader van hoor en wederhoor.

Leave a Reply