Maria Verschoor: ‘Je moet geduldig blijven’

Zes punten uit twee wedstrijden. Een betere start konden de Oranjedames op het EK in eigen huis niet wensen. Na de 3-1 overwinning op Spanje werd zondag in het Wagener Stadion België met 1-0 verslagen. “Een solide wedstrijd”, omschreef Maria Verschoor het spel van Oranje in de derby der Lage Landen.

“1-0 is natuurlijk niet een hoge score, maar we hebben denk ik de hele wedstrijd onder controle gehad”, gaat Verschoor verder. Dat was inderdaad zo. België kwam er niet aan te pas, maar ondernam ook weinig aanvallende acties om het Nederland lastig te maken.

Omheen blijven spelen

“Zeker in de tweede helft gingen zij minder aanvallen en op de counter spelen. Met zijn zessen bleven ze achter”, legt Verschoor uit. “Het wordt dan ook lastig. Je moest er goed omheen blijven spelen om er echt doorheen te komen.”

Nederland kreeg kansen, maar daarvan werd er slechts één van benut. Vlak voor rust tipte Margot van Geffen de corner van Caia van Maasakker binnen. Het bleek de winnende treffer.

Geduld

“We hebben veel kansen gehad en ik denk dat we er meer hadden kunnen maken”, zegt Verschoor. Ook in de eerste wedstrijd tegen Spanje duurde het lang voordat de openingsgoal viel. “Het is natuurlijk lekker als je snel kan scoren. Uiteindelijk scoren we hem wel. Je moet geduldig blijven. Ik denk dat we dat goed hebben gedaan.”

“Uiteindelijk hebben we steady de wedstrijd uitgespeeld, dus ik denk dat we tevreden mogen zijn”, zegt Verschoor die, zoals eerder Pien Sanders en Floris Wortelboer al tegenover Hoofdklassehockey.nl verklaarden, enorm had genoten van de ambiance.

Gaaf

“Dit is echt heel gaaf. Het is zo mooi dat iedereen ons toezingt en toeschreeuwt. En dat als wij in de aanval gaan dat iedereen harder gaat klappen en juichen Echt supermooi.”

Reageer

Contact Us