Maria Verschoor maakte eerste hattrick in haar leven - EK Hockey 2021

Maria Verschoor maakte eerste hattrick in haar leven

Het was vanavond genieten voor de Oranjefans die met grote getale richting het Wagener stadion waren gekomen om het Nederlands elftal aan te moedigen. Een monsterscore stond aan het einde van de avond op het scorebord. Een persoon stond in de schijnwerpers, Maria Verschoor maakte een hattrick, haar eerste voor Oranje.

De dames waren al geplaatst voor de volgende ronde, maar al vroeg in de wedstrijd bleek dat zij graag voor alle fans er een leuke avond van wilden maken. Met sprankelend hockey welke op een hoog tempo werd afgewerkt, tikten de Oranje dames de gasten uit Schotland helemaal zoek. Een van de opvallende personen aan de kant van Oranje was Maria Verschoor. Al jaren is zij een bekend persoon in het team van Alyson Annan. Vanavond liet zij zien in een blakende vorm te zijn. Op het middenveld werden mooie driehoekjes gevormd met onder andere Eva de Goede, Stella van Gils en Malou Pheninckx. De middenveldster van Amsterdam en Oranje schitterde als vanouds: “We gingen natuurlijk de wedstrijd in met het idee dat we alles wilden geven. Het is namelijk belangrijk dat we scherp blijven, vooral met een aankomende halve finale op komst. Een van de aandachtspunten was bijvoorbeeld de rebound bij een strafcorner. Nou je zag het, bij de eerste drie corners scoorden we uit een rebound”.

Maria Verschoor had vandaag de avond van haar leven en scoorde een hattrick tegen Schotland. Foto: EHF/World Sport pics

Hattrick

Haar eerste doelpunt van de avond viel pas in de 42ste minuut. Uiteindelijk zorgde Verschoor ervoor dat zij na de 50ste minuut trots mag vertellen dat ze de wedstrijdbal mee naar huis mag nemen. In totaal scoorde ze namelijk drie keer: “Ik weet het niet zeker, maar volgens mij is dit mijn eerste hattrick. Ook bij Amsterdam is mij dit nog nooit gelukt. Het is misschien wel mijn eerste in mijn leven”.

Kenmerkend door haar grote bos krullen. Voorlopig nemen we nog geen afscheid van Verschoor bij Oranje. Foto: EHF/World Sport pics

Bloei van haar leven

Goed nieuws voor de fans van Maria Verschoor. De middenveldster met haar kenmerkende bos met krullen hangt haar stick nog lang niet aan de kapstok. Wanneer de vraag wordt gesteld of ze er misschien toch over nadenkt om te stoppen, kijkt Verschoor bedenkelijk naar mij en begint te lachen: “Hoe oud denk je dat ik ben? Dat ik hier nu al over moet nadenken. Nee ik ga nog lang niet stoppen, komende jaren blijf ik nog wel spelen. In de eerste helft moest ik even hinken, ik ging namelijk door mijn enkel. Vanavond doe ik er wat ijs op en dan voel ik me morgen weer fit. We hebben er zin in, vrijdag zijn we klaar voor België“.

Reageer