SCHC-coach Marieke Dijkstra: “We zijn niet kampioen, maar wel gepromoveerd”
Marieke Dijkstra viert vandaag de promotie met de heren van SCHC.

Marieke Dijkstra: “We zijn niet kampioen, maar wel gepromoveerd”

Bij de dames was gisteren Klein Zwitserland de gelukkige met nieuws dat zij waren gepromoveerd naar de Hoofdklasse. Bij de Heren kreeg SCHC gisteren ook het mooie nieuws te horen. Voor SCHC coach Marieke Dijkstra, een kroon op haar werk. Tweemaal op rij stond zij bovenaan met de heren van SCHC. Nu zij dan ook daadwerkelijk promoveren. 

In de groepsapp van de heren van SCHC gingen gisteren verschillende foto’s rond van kampioenschappen die in het verleden werden gevierd. Blijdschap heerst er bij de heren die twee jaar geleden degradeerden, maar er alles aan deden om zo snel mogelijk weer terug te keren op het hoogste niveau. Marieke Dijkstra werd twee jaar geleden aangesteld als coach bij SCHC met het doel om de heren weer kampioen in de promotieklasse te maken en daarmee de promotie af te dingen. Dijkstra: “We wisten aan het begin van het seizoen dat het weleens een heel raar jaar zou kunnen worden. Het was namelijk mogelijk dat nu bij de helft van de gespeelde wedstrijden een kampioen aangewezen zou kunnen worden. Dat naar wat later bleek, dit al na zes gespeelde wedstrijden zou gebeuren, had ik niet verwacht. Het was een jaar vol met onzekerheid, toch vind ik dat de mannen het erg goed zijn omgegaan met de omstandigheden. Ze hebben elkaar steeds weer weten te motiveren en hebben goed getraind”.

SCHC keert na twee jaar weer terug in de Hoofdklasse.
SCHC keert na twee jaar weer terug in de Hoofdklasse. Foto: Roel Ubels

Geen goede oplossing te bedenken

SCHC werd inderdaad met zes gespeelde wedstrijden aangewezen als promotie kandidaat. Schaerweijde had evenveel punten en een gelijk doelsaldo, echter minder gescoorde doelpunten dan SCHC. Zodoende zullen de druiven zuur zijn geweest bij Schaerweijde die al jaren hoopt ook weer terug te komen in de Hoofdklasse. “Elk scenario wat de KNHB in gedachte had, had voor en nadelen. Er was geen goede oplossing te bedenken. Je wilt natuurlijk het hele seizoen spannende wedstrijden spelen, zodat je uiteindelijk een kampioen kan aanwijzen. Helaas was dit niet meer mogelijk”, aldus Dijkstra.

Druk programma

Toch zal er ook bij Dijkstra een last van haar schouders afvallen. De coach, heeft een extreem volle agenda en een hervatting van de Promotieklasse zou haar agenda nog voller hebben gemaakt. Sinds een aantal weken is Dijkstra namelijk ook interim-coach is bij Kampong dames 1, bondscoach is van de Nederlandse zaalheren en werkzaam bij SportUtrecht. Komend jaar gaat Dijkstra beginnen aan een spannend avontuur bij de dames van Den Bosch: “Mijn agenda lijkt inderdaad heel vol, gelukkig zijn er dit jaar ook weken geweest dat het relatief heel rustig was. Voordat ik het stokje bij SCHC overgeef, trainen we de komende weken nog een paar keer met de mannen. Gisteren vieren we misschien niet het kampioenschap, wel vieren we dat we zijn gepromoveerd naar de Hoofdklasse heren.

Reageer