Marijn Veen: “Zaterdag weer samen vlammen in de play-offs”
Marijn Veen in actie in de EHL. Amsterdam wint de bronzen medaille door Der Club an der Alster te verslaan.

Marijn Veen: “Zaterdag weer samen vlammen in de play-offs”

Gisteren won Amsterdam met 0-1 in de eerste wedstrijd van de play-offs door een doelpunt van Michelle Fillet. Vroeg in het eerste kwart werd er gescoord, waarna de regerend landkampioene de wedstrijd zakelijk kon uit hockeyen. Terug van weggeweest in de play-offs is Marijn Veen. Vandaag toonde zij aan dat ze weer terug is op haar oude niveau. 

Als een leeuw die aan het wachten was tot ze haar prooi konden pakken, zo stonden de spitsen Fillet en Veen in de eerste helft klaar om een fout van SCHC af te straffen. Een aantal maal lukte het, SCHC maakte een fout en met de snelheid van beide dames probeerden zij vol over de verdediging heen te lopen. Veen: “Het plan die we vooraf hadden afgesproken lukte vandaag. De druk naar voren stond goed. We wilden op bepaalde momenten de verdediging van SCHC aanlopen. Het leek afwachtend, maar uiteindelijk werkte dit plan uitstekend, waardoor we veel gevaar gaven”.

Dit jaar verloor Amsterdam in de eerste ronde van de EHL van Den Bosch. Marijn Veen was weer van de partij.
Dit jaar verloor Amsterdam in de eerste ronde van de EHL van Den Bosch. Marijn Veen was weer van de partij. Foto: Roel Ubels

Meer kansen krijgen

Zodoende won Amsterdam vandaag in Bilthoven met 0-1 door een strafcorner van Michelle Fillet. Beide teams deden niet veel voor elkaar onder, toch waren de kansen spaarzaam: “Het is misschien een leerpuntje voor zaterdag. We zouden nog iets slimmer een en ander kunnen uitspelen, zodat we wat meer kansen krijgen”, aldus Veen.

Overtreding naar overtreding

In het begin van het vierde kwart probeerde SCHC even uit haar schulp te komen. Heel even moest Amsterdam naar achteren lopen, toch werd het initiatief snel weer overgenomen. Volgens Veen had Amsterdam vrijwel controle over de gehele wedstrijd: “Ik voelde dat het eigenlijk wel goed zat. We bleven rustig aan de bal, hielden de bal op sommige momenten goed vast en werkten van overtreding naar overtreding”.

Terug van weggeweest

Twee jaar geleden schitterde zij in de slotfase van de competitie bij Amsterdam. Ook bij Oranje speelde Veen een paar prachtige partijen, waarbij het publiek met volle teugen genoot van de snelheid en techniek die zij liet zien in de volle stadions. Toch viel Marijn Veen een aantal maanden later uit door een hersenschudding. Lange tijd moest zij herstellen. Ook was zij dit jaar afwezig door een positieve coronatest. Het talent bij Amsterdam kende een moeizame fase. Vandaag leek Veen weer terug te zijn op haar oude niveau: “Ja ik voel dat ik er weer ben. Ik ga komende weken vlammen en daar ga ik alles aan doen. Maar niet alleen, komende week zetten we alles op alles om weer te winnen. Zaterdag staan we weer op 0-0, maar we gaan er alles aan doen om dan weer te winnen, zodat we volgende week de finale om het landskampioenschap kunnen spelen”.

Reageer