Marijne volgt Delmee op bij heren Tilburg - Hoofdklasse Hockey Nederland

Marijne volgt Delmee op bij heren Tilburg

HC Tilburg heeft dan eindelijk bekend gemaakt wie de hoofdcoach van het eerste herenteam gaat zijn, nadat Jeroen Delmee de overstap maakte naar de KNHB als bondscoach van het nationale heren elftal. Sjoerd Marijne (47) is de nieuwe hoofdcoach van de Tilburgse heren.

De afgelopen jaren was Marijne internationaal actief als bondscoach van 1st de Indiase heren en daarna van de Indiase dames. Op de Olympische Spelen in Tokio heeft Marijne als sluitstuk van zijn jarenlange buitenlandse avontuur met de Indiaase dames een knappe en op voorhand onverwachte 4e plek bereikt.

Tilburg en Marijne hadden reeds in april met elkaar een driejarige overeenkomst gesloten over het hoofdcoachschap in combinatie met een rol als technisch directeur. Op basis van de gezamenlijk ambitie van de club en Marijne heeft de club vervolgens het team voor het komende seizoen versterkt met een aantal top internationals. Achter de schermen was Marijne wel actief, maar er is bewust voor gekozen om zijn aanstelling op dat moment nog niet publiekelijk te maken. ‘Sjoerd heeft zich jarenlang ingezet en veel offers gebracht om -zelfs met een jaar vertraging- met zijn Indiase dames naar Tokyo te gaan. Dat avontuur en die inspanning verdiende een bekroning in Tokyo. Een eerdere bekendmaking zou dat traject hebben kunnen verstoren, dat risico wilde we niet nemen’, aldus HC Tilburg voorzitter Rob Kluyt. ‘Ik heb steeds aangegeven mijn Indiaas avontuur in Tokyo te willen afronden en pas daarna de vervolgstap te zetten. Dat is nu dus Tilburg geworden en die keuze was eigenlijk niet moeilijk. De club staat er goed voor en heeft een stevige ambitie. In de gesprekken met Tilburg ben ik enthousiast geworden van het ondernemende klimaat en de daadkracht. Jeroen heeft een prachtige basis neergezet om op verder te gaan’, zo licht Marijne zijn keuze toe. Marijne geeft aan zich te verheugen om vanuit de thuissituatie met het gezin in Nederland weer aan de gang te gaan bij Tilburg.

‘In 2025 bestaat onze club 100 jaar, dat is een mijlpaal en daarbij past een stevige ambitie als club en met ons vrouwen en herenhockey. We kijken als club ontzettend uit naar de start van het komende hockeyseizoen. We gaan er van uit dit weer een normaal hockeyseizoen zal zijn met volle zijlijnen en een bruisende club’, aldus Kluyt.

Reageer