Marloes Keetels op weg naar WK om volgende prijs te pakken | Hoofdklasse Hockey Nederland
Marloes Keetels wil met Oranje richting het WK om een volgende prijs te pakken.

Marloes Keetels op weg naar WK om volgende prijs te pakken

Echt enerverend was het gisteren niet. De Nederlandse dames boekten een overwinning op België, maar lieten niet echt zien wat zij in hun mars hadden. Het fletse spel, leek weinig op het hockey wat Oranje liet zien op de Spelen in Tokyo. Duidelijk is te zien dat Bondscoach Alyson Annan nieuwe speelsters een kans geeft, het post-olympische jaar is gestart. Een ervaren gezicht stond er toch weer, Marloes Keetels, oud-aanvoerster van Oranje is op weg naar het WK om de volgende grote prijs te pakken.

Wie gisteren naar Amstelveen was gekomen, om in de kou het Nederlands elftal te gaan kijken, werd eigenlijk geen moment echt warm gemaakt. Een aantal luttele minuten in de tweede helft zorgden voor wat vreugde op het veld en op de tribunes. Toch leek het grootste gedeelte van de wedstrijd op een verplicht nummertje voor Oranje en bondscoach Alyson Annan.

De ervaring van de ‘oudere’ speelsters was nodig om in de tweede helft de 0-1 achterstand om te buigen in een 3-1 overwinning. Een van die speelsters, was Marloes Keetels. In het verleden was zij aanvoerster van Oranje, nu lijkt haar rol meer bescheiden te zijn. Toch was de hulp van de ervaren middenveldster gisteren hard nodig. De juiste lijn kon Keetels gisteren pas geven aan het zoekende Nederlands elftal in de tweede helft: “Het was zeker geen makkelijke overwinning. In de rust hebben we het erover gehad en we hebben uitgesproken dat het echt anders moest. Uiteindelijk heb ik aangegeven, jongens ga elkaar inpassen, ga elkaar gebruiken en ga genieten met elkaar. Na de rust zijn we dat gaan doen”. Uiteindelijk won Oranje met 3-1, door in zeven minuten de Belgen op een onoverbrugbare afstand te zetten.

Marloes Keetels wil met Oranje richting het WK om een volgende prijs te pakken.
Marloes Keetels wil met Oranje richting het WK om een volgende prijs te pakken. Foto: Roel Ubels

Blessure Eva de Goede

Vaak komen speelsters bij een nederlaag van het veld af en leggen dan uit dat ze balen dat ze hebben verloren, maar toch veel hebben geleerd. Gelukkig voor Oranje, hoefden zij deze woorden gisteren niet te gebruiken. België die prima speelde, verdiende misschien meer, maar ging uiteindelijk toch met lege handen naar huis. Oranje won door doelpunten van Moes, Burg en Welten.

Toch zag Keetels, die haar trouwe maatje Eva de Goede met een hoogst waarschijnlijke vervelende blessure aan haar knie naar de kant zag gaan, meerdere positieve punten in de moeizame wedstrijd: “Ja leerzaam was het gisteren voor velen van ons. De spanning voor de jongelingen vanwege het spelen in een vol stadion voor Oranje, maar ook het leren omgaan als er een belangrijke speelster met een blessure van het veld af moet. Het is iets waar velen van ons nog weinig ervaring mee hebben. Ik denk dat we er gisteren wel iets aan hebben gehad”.

Eva de Goede viel in de Pro League wedstrijd tegen België uit met een naar alle waarschijnlijkheid zware blessure.
Eva de Goede viel in de Pro League wedstrijd tegen België uit met een naar alle waarschijnlijkheid zware blessure. Foto: Roel Ubels

Grote prijs

De wedstrijd Nederland tegen België, zal Marloes Keetels waarschijnlijk snel vergeten. De blik van haar, zal namelijk op iets anders zijn gericht, namelijk het volgende grote toernooi. Toch was het opvallend dat de middenveldster gisteren gewoon mee deed. Bondscoach Annan gaf speelsters die het Olympische toernooi hebben gespeeld, namelijk de mogelijkheid om rust te nemen.

Opvallend of niet, Marloes Keetels stond gisteren toch gewoon weer aan de afslag bij Oranje. In 2021 werd de competitie al vroeg in het jaar herstart, speelde zij de play-offs en won ook de landstitel. Tevens speelde Keetels de EHL met den Bosch, won zij het EK en als kers op de taart de Olympische titel. Wie zou denken dat de middenveldster, die ondertussen alweer 167 interlands achter haar naam heeft staan en waarschijnlijk nog nooit zoveel wedstrijden in één seizoen heeft gespeeld rust zou nemen, komt bedrogen uit. Nog steeds vindt Keetels de prikkel om elke keer maar weer het veld op te gaan: “Natuurlijk merk ik nu wel dat het even geen piekmoment is. We zijn met Oranje nu nog niet bezig om een prijs te pakken. Ik merk wel dat ik gisteren met heel veel plezier op het veld stond. Of ik ga spelen tot en met de Spelen in Parijs, dat weet ik nog niet. Wel ben ik bezig om op het WK komend jaar met Oranje nog een keer te pieken”.

Reageer