Mars reist wereld over met Zuid Afrika - Hoofdklasse Hockey Nederland

Mars reist wereld over met Zuid Afrika


Foto: ©Diederik Mars
Pinoké keeper Diederik Mars is net terug uit Argentinië alwaar hij de Zuid Afrikaanse keepsters begeleidde bij twee vierlanden toernooien. Met een tevreden glimlach om zijn mond verteld Mars over zijn Zuid Amerikaanse avonturen.
Mars:” Eind juni werd voor het eerst gevraagd door mijn clubcoach bij Pinoke,Gilles Bonnet, om de keeperstrainer,Joppe de Vries, te vervangen bij het nationale vrouwen elftal van Zuid Afrika. In Antwerpen en Ede heb ik toen met twee keepsters gewerkt. Omdat de Vries op wereldreis is vroeg Gilles me om in december de keepsters weer terzijde te staan. Dit keer in Argentinië waar Zuid Afrika samen met Ierland, India en Argentinië twee vierlandentoernooien afwerkte. Op 5 december ben ik nar Buenos Aires gevlogen en ben bijna drie weken weggebleven. Zuid Afrika haalde twee keer de finale en beide keren werd er nipt verloren van Argentinië. Dat wel zonder superster Aymar aantrad maar voor Zuid Afrika, dat het zonder Pinoke speelster Pietie Coetzee moest doen, een prima resultaat. De laatste finale tegen de Argentijnse dames in Paraná werd bijgewoond door fantastisch en fanatiek publiek. Heerlijk, als de tegenstander scoort is het onsportieve boe geroep niet van lucht.”
“En nu ga ik 27 januari weer naar Zuid Afrika om keeperstraining te geven. Maar ik wil er niet mijn beroep van maken. Ik heb werktuigbouwkunde gestudeerd en zie mezelf niet elke dag met keepers op het veld staan. Maar natuurlijk zijn deze tripjes ontzettend leuk. Zuid Afrika speelt in februari in New Delhi een Olympisch kwalificatie toernooi en Gilles en ik hebben het er gekscherend over gehad hoe de voorzitter van Pinoké, Albert van Dedem, zou reageren als Gilles hem belde met de vraag of ik mee kan naar India. In ieder geval heb ik aan dit Argentijnse avontuur vrienden voor het leven overgehouden en heb ik de keepsters vooruit zien gaan. Ik heb ze sterker gemaakt in het naar de bal toe verdedigen. Of ik ze te sterk heb gemaakt zodat ze eventueel op de Olympische Spelen voor een verrassing kunnen zorgen? Het niveau van Nederland is veel te ver weg voor ze op dit moment. Maar je kunt altijd verrassen.”

Comments (1)

  1. Hoi Mariska en Christian,Ik heb net jlluie programma op tv gezien. Was erg onder de indruk van het werk dat jlluie doen en alles wat jlluie er hier in nederland voor moeten laten. Moeilijke keuzes lijkt me? maar denk dat je er veel voor terug krijgt? Ik ga jlluie zeker volgen via de site die jlluie maken.Groeten

Reageer