Livera HK (D): Matchwinnaar Amber Folmer zorgt ervoor dat Huizen een belangrijk punt pakt tegen Groningen

(c) Koen Suyk

 

De degradatiekraker Groningen tegen Huizen zou een zeer beladen wedstrijd worden. Beide ploegen moesten winnen om afstand te nemen van de laatste plaats in de Livera Hoofdklasse. Groningen kwam in de eerste twee kwarten op een comfortabele 3-0 voorsprong en lijkt de ‘rode lantaarn’ over te dragen aan Bloemendaal. Door een weergaloze hattrick van Amber Folmer, zorgt Huizen ervoor dat er toch nog een punt wordt overhouden aan de wedstrijd tegen Groningen.

In het eerste kwart is het Noor Hakker die ervoor zorgt dat het thuispubliek kan juichen. Het jonge talent uit Groningen zorgt er tevens voor dat in het tweede kwart Groningen op een riante voorsprong komt te staan (2-0). ‘Groningen was erg sterk in de counter. Toch vond ik dat wij sterk speelden Groningen was dodelijk efficiënt in de omschakeling’, aldus de latere matchwinnaar Amber Folmer.

Groningen scoort in het derde kwart de 3-0 door Fieke Hoff. Door dit doelpunt lijkt het doek te vallen voor Huizen. Twee minuten later verandert het scorebord al snel, Amber Folmer scoort de 3-1 in de 41steminuut. ‘Door deze 3-1 ging iedereen er weer in geloven. Ondanks de achterstand bleven wij heel positief. Het spel was goed, alleen de score was nog niet in ons voordeel’, aldus Folmer.

(c) Koen Suyk

(c) Koen Suyk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de 58steen 60steminuut is de 25-jarige Folmer wederom dodelijk. De score wordt teruggebracht tot 3-3. ‘De wedstrijd bleef eigenlijk spanning tot de laatste seconde. Wij creëerden meerdere kansen, maar tot scoren kwamen we niet. Omdat Groningen nog een strafcorner scoorde in de laatste minuut, leek het alsof wij alsnog zouden verliezen. Gelukkig werd deze bal door Groningen op een eigen voet gespeeld, waardoor de eindstand op 3-3 bleef staan’, aldus de gelukkige Folmer.

Door het gelijkspel van beide ploegen en het verlies van Bloemendaal, loopt de ploeg van Boaz Jansen een puntje uit. Ook de ploeg van Julian Steen (Groningen) loopt een puntje in op de nummer één na laatst van de competitie. De Livera Hoofdklasse blijft hierdoor spannend tot de laatste wedstrijd.

Door: Hans Hofstra

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.