Matige EHL-finale geëindigd in het voordeel van Den Bosch | Hoofdklasse Hockey Nederland
Den Bosch wint de EHL 2023.

Matige EHL-finale geëindigd in het voordeel van Den Bosch

Een matige EHL hockeyfinale tussen Den Bosch en Club de Campo de Madrid is geëindigd in het voordeel van Den Bosch. Den Bosch was sterker, maar creëerde weinig. Uiteindelijk won de Nederlandse landskampioene met 1-0.

Club de Campo had dit toernooi nog geen tegendoelpunt gekregen. De Spaanse ploeg werd dan ook gezien als een stugge tegenstander in de finale van de EHL. Met het gegeven dat Den Bosch op zondag nog in actie moest komen en Campo op zaterdag, zou het kunnen dat de Nederlandse dames zwaardere benen zouden hebben.

Kansen Den Bosch

Net zoals zondag schoot Den Bosch uit de startblokken. Kansen van Koolen, Krekelaar, Matla en van der Plas gingen er niet in. Opvallend was vooral de Spaanse keepster Tello. Zij was meerdere keren attent op een Nederlandse inzet.

Maartje Krekelaar krijgt verschillende kansen op de openingstreffer. Foto: WorldSPortPics

Ook het tweede en derde kwart, was niet geweldig. Een opvallend moment in het tweede kwart toen Den Bosch een uitgelezen kans kreeg bij een mislukte corner van Campo. Met maar liefst zes aanvalsters tegen één Spaanse verdedigster, moest Den Bosch het overtal uitspelen. Dit gebeurde tot ontsteltenis van het Nederlandse publiek niet.

Openingstreffer

Pas in het vierde kwart kwam Den Bosch tot scoren. Een bal vanaf de achterlijn werd terug gelegd naar Matla. Zij schoot de bal in de goal. Een bevrijdende treffer. Tenminste, dat zou je zeggen.

Frédérique Matla scoort de 1-0 voor Den Bosch.
Frédérique Matla scoort de 1-0 voor Den Bosch. Foto: WorldSportPics

Meer en meer probeerden de Spaanse dames te gaan hockeyen. Iets wat ze niet tot nauwelijks lukten in de eerste helft. Toch kon Club de Campo geen mogelijkheid zien om Josine Koning onder vuur te nemen.

Bij Den Bosch geloofden de dames het wel. De laatste twee minuten van de wedstrijd werd de bal in hoek van het veld gehouden. Campo kreeg niet de mogelijkheid om de bal af te pakken, waardoor Den Bosch de titel op de EHL kon pakken.

Bekijk hier het live verslag van de wedstrijd Den Bosch tegen Club de Campo de Madrid

Reageer