Matla en Hendrickx heersen in klassement topscorers Hoofdklasse hockey - Hoofdklasse Hockey Nederland
Yibbi Jansen is op schot bij SCHC.

Matla en Hendrickx heersen in klassement topscorers Hoofdklasse hockey

Frederique Matla en Alexander Hendrickx hebben dit weekend weer uitgehaald en leiden het tussenklassement topscorers in de Hoofdklasse Hockey. Beide schutters scoorden een hattrick. Bij de dames blijft Yibbi Jansen (SCHC) in de buurt, terwijl Tom Craig en Gijs van Merriënboer het dichtst bij Hendrickx blijven.

Bij de heren zien we vier buitenlandse spelers die in de top-10 topscorers staan. Strafcorner specialisten Jip Janssen en Tim Swaen zijn dit jaar nog niet op schot. Alexander Hendrickx (Pinoké) scoorde de meeste strafcorners, waarna de Nederlander Gijs van Merriënboer volgt. Zou de talentvolle van Merriënboer door deze score misschien een uitnodiging van bondscoach Jeroen Delmee krijgen?

Welk strafcorner kanon is jouw eerste keuze bij Oranje?

Demi Hilterman

Bij de dames is het alleen Dirkie Chamberlain die als buitenlandse speelster goed scoort. Zij staat op de vijfde plaats. Yibbi Jansen scoorde bij de dames tot nu toe de meeste doelpunten uit de strafcorner. Zij legde vijf maal de bal in de goal. Ondanks de laatste plek van Bloemendaal in het tussenklassement, is topschutster Demi Hilterman wel in vorm. Zij scoorde vier maal uit een strafcorner.

Yibbi Jansen scoort er op los en moet alleen Frederique Matla voor zich dulden.
Yibbi Jansen scoort er op los en moet alleen Frederique Matla voor zich dulden. Foto: Roel Ubels

Topscorers Hoofdklasse Dames 2021 – 2022

Topscorers Tulp Hoofdklasse Heren 2021-2022

Reageer