Max Caldas begint aan traject richting HWL en EK - Hoofdklasse Hockey Nederland

Max Caldas begint aan traject richting HWL en EK

Bondscoach Max Caldas van de Oranjeheren heeft 22 spelers uit de Hoofdklasse opgeroepen voor een trainingsstage in de periode van 28 november tot en met 2 december. Daarin speelt de groep drie keer tegen teams uit de Overgangsklasse.

De selectie bestaat uit spelers die geen deel uitmaken van Jong Oranje, dat zich voorbereidt op het WK onder 21 in India of behoorden tot de groep die zich op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro voorbereidde.

Fysieke test Rio-groep

Caldas heeft daarnaast de trainingsgroep die zich destijds voor Rio voorbereidde uitgenodigd om hen fysiek te testen op 28 november 2016. Ook de spelers die geen deel uitmaakten van de uiteindelijke olympische selectie en niet actief zijn bij Jong Oranje zijn hierbij aanwezig. Het betreft Jelle Galema, Bjorn Kellerman en Sam van der Ven.

In januari vertrekt Caldas met een nog samen te stellen trainingsgroep naar Zuid-Afrika. In verband met hun deelname aan de Hockey India League maken Seve van Ass, Sander Baart, Billy Bakker en Sander de Wijn in elk geval geen deel uit van die trainingsgroep. Rogier Hofman, Constantijn Jonker en Niek van der Schoot gaven in een eerder stadium bij Caldas al aan niet meer beschikbaar te zijn voor het Nederlands team.

Geen Hertzberger, Van der Horst en Stockmann

Ook werd bekend dat Jeroen Hertzberger, Robert van der Horst en Jaap Stockmann niet door Caldas zijn opgeroepen voor de fysieke test. Zij zullen dan ook niet behoren tot de groep die naar Zuid-Afrika afreist.

Trainingsgroep Oranjeheren

Tristan Algera-HGC
Milan van Baal-Oranje-Rood
Jochem Bakker-Rotterdam
Teun Beins-Oranje-Rood
Erik Bouwens-Kampong
Hidde Brink (k)-Kampong
Jasper Brinkman-Bloemendaal
Gijs Campbell-Den Bosch
Caspar van Dijk-Oranje-Rood
Yannick van der Drift-Bloemendaal
Berend van Eldonk (k)-Rotterdam
Daniel de Haan-Almere
Martijn Havenga-Kampong
Tom Hiebendaal-HGC
Bram Huijbregts-Oranje-Rood
Rik van Kan-HGC
Max Kuijpers-Oranje-Rood
Nicki Leijs-Amsterdam
Diede van Puffelen-Rotterdam
Mark Rijkers-Oranje-Rood
Derck de Vilder-Pinoké
Gijs van Wagenberg-Pinoké

Oranjedames

Eerder maakte ook Alyson Annan, bondscoach bij de dames, haar trainingsgroep bekend. Op 12, 14 en 16 december komen 24 speelster uit de Hoofdklasse bij elkaar voor een oefenstage.

Trainingsgroep Oranjedames

Ireen van den Assem-Den Bosch
Colette de Beaumont-MOP
Rosalie de Beer-MOP
Niki Bosman (k)-MOP
Klaartje de Bruijn-Groningen
Lise Donkersloot-Hurley
Roos Drost-SCHC
Lieke Hulsen-Den Bosch
Sarah Jaspers-SCHC
Sanne Koolen-Den Bosch
Anouk Lambers-Amsterdam
Lisanne de Lange-Laren
Dana Luijkx-Pinoké
Valerie Magis-Oranje-Rood
Mila Muyselaar-hdm
Elsie Nix-Kampong
Malou Pheninckx-Kampong
Sabine van Silfhout-Hurley
Lauren Stam-Amsterdam
Kimberley Thompson-Amsterdam
Charlotte Vega-Amsterdam
Marieke van der Vis-Kampong
Margot Zuidhof-Hurley
Donja Zwinkels-Oranje-Rood

Comments (10)

 1. Zo de beuk erin noemen ze dat, maar met welke visie
  Spelers van grandioze klasse zeg je de de wacht aan omdat er geen groei meer in zit en je selecteerd Erik Bouwens? Hoe lang kan die nog mee op hoog niveau. Tja en dan het hele verhaal Stockmann. Net geselecteerd voor de titel beste keeper van de wereld en deze nominatie al een keer verzilverd heeft, vliegt eruit omdat er ” vragen ” of ” voorwaarden” zijn. Het blijft een leuke soap selecteren. Hoop dat Caldas ook goed gekeken heeft bij JO en jongens A.

 2. Hij heeft supergoed gekeken bij JO. Bakker viel daar af…

 3. Allemaal nog niet heel bijzonder. Naast de 22 hoofdklasse spelers die Max denk ik even van dichtbij wilt zien, heb je nog de JO spelers en Rio voorbereiding spelers. Kom je zo ook op 32 spelers uit, plus die 22. Goede zaak om een grote groep spelers (rond de 50) in beeld te hebben voor Oranje. Doen de andere grote landen al jaren…

 4. Bizar dat Caldas Stockman niet selecteert – hij heeft zich meer dan bewezen als beste GK ter wereld, en is met afstand beter dan de nummer 2/3 van NL.

  Ik denk dat Caldas er snel genoeg achter komt dat hij met de huidige selectie nooit en te nimmer de OS in Tokyo gaat winnen…

 5. Nieuwe namen, nieuwe kansen. Dit moet je Caldas nagegeven hij is een bouwer/sloper. Frisse wind door de selectie. De vraag is of de huidige generatie wel de fysieke/ mentale/ technische/tactische mix heeft om door te groeien. Kijk bij de Duitsers, daar word op deze 4 onderdelen geselecteerd. Vraag me af hoeveel spelers van deze groep de capaciteiten van genoemde onderdelen bezitten. Hij heeft nog 4 jaar om een selectie te bouwen voor Tokio 2020, ben benieuwd of dat Caldas gaat lukken en terug komt uit Tokio met niets minder dan goud!
  Dan pas kunnen we zeggen of deze vooracties nut gehad hebben, best slim van Caldas, bouwen aan een nieuw team en daarmee gelijk 4 jaar pakken als coach van het Nederlands XI, de tijd zal uitwijzen of hij het nu bij het rechte eind heeft om ervaren spelers uit de selectie te laten.

 6. Caldas moet vooral werken aan mentaliteit in de groep. Via specialisten, maar ook een paar gasten binnenhalen die een over mijn lijk mentaliteit hebben.
  Keepers die stoppen zijn altijd een discussie geweest. Maar het is nooit een probleem geweest om een goede opvolger te vinden.
  De rushes van Horst zullen we niet missen, dat vertraagde toch alleen maar. Hertzberger is goed maar ook niet zo goed. Hij is te vervangen.
  De andere gestopten zullen we ook niet missen.
  Best bijzonder om een speler als Bouwens op te nemen. Hij is toch al bijna 29.
  En geen Thierry Brinkman dat verbaast me misschien nog wel het meest.

 7. Thierry Brinkman is niet geselecteerd omdat hij met Jo naar India gaat.
  Ik neem aan dat die jongens in een latere fase zullen aansluiten.

 8. Heel bijzonder hoe Hertzberger, toch ongeveer topscoorder van de hoofdklasse, op z’n 30e wordt afgeschreven en hoe Bouwens er wel bij wordt gehaald. Het lijkt me voor deze jongen en voor vd Horst heel frustrerend.
  Stockmann laat zien dat Caldas toch echt zijn eigen plannen wil doorvoeren. Tegenspraak is niet mogelijk en alles is gericht op OS2020.
  Hij wil ook al een kleinere competitie. Lijkt mij toch wel dat er meer is als alleen OS2020. Ik zie het ek in eigen land en het WK ook als mooie prijzen voor NLXI. Ben benieuwd wat dit met de hockeysport in Nederland gaat doen.

 9. Ik geloof dat Caldas een echt team gaat opbouwen die voor elkaar werken en elkaar willen laten groeien ipv het haantjesgedrag wat je nu zag. Te veel ego liep er. En waarom direct de druk van goud erop leggen? Zilver en brons kunnen ook mooi zijn. Andere landen staan ook niet stil!

 10. Je kan het schijnbaar nooit goed doen als bondscoach. Gaat hij met alle jongens door dan had hij moeten verjongen en nu is het ook weer niet goed.

  Stockman wil alle wedstrijden spelen, Max wil een volwaardige opvolger hebben staan wanneer Jaap ooit zou stoppen. Lijkt mij heel verstandig.

  VD Horst is een prima speler, maar zijn positieve invloed wordt alleen maar minder en minder, dus begin van nieuwe cyclus mooi moment om afscheid te nemen.
  Hertzberger heeft idd veel gescoord tot nu toe, maar vrijwel alleen maar corners. Gaat vader worden, dus focus zal bij hem ook gaan verleggen en hij was nu al kantje boord qua niveau

  Denk dat nieuw bloed nodig is en dus juiste keuze van Caldas.

Reageer