Max Caldas maakt begeleidingsteam Oranjedames bekend - Hoofdklasse Hockey Nederland

Max Caldas maakt begeleidingsteam Oranjedames bekend

De bondscoach van het Nederlands hockeyelftal dames, Max Caldas, heeft zijn begeleidingsteam bekend gemaakt. Het Nederlands dames elftal is in voorbereiding op de FIH Rabo Champions Trophy in het Wagener Stadion (25 juni – 3 juli 2011) en de EuroHockey Nations Championship in Mönchengladbach (20 – 28 aug 2011). Het team is momenteel drie dagen per week in training op Papendal en vertrekt 26 januari voor een stage in Alicante, Spanje.

Begeleidingsteam
Max Caldas, Bondscoach
Alexander Cox, Assistent coach
Taco van den Honert, Assistent trainer
Gerold Hoeben, Wedstrijdanalist en computerondersteuning
Lars Gillhaus, Video operator
Clarinda Sinnige, Teammanager
Johannes Veen, Fysiotherapeut
Peter Verzijden, Fysiotherapeut
Patrick van Balkom, Strengthening en conditioning
Cees Koppelaar, Looptrainer

Assistent coach en trainer
Caldas heeft gekozen voor Alexander Cox en Taco van den Honert als assistent coach en trainer. Cox en Van den Honert waren beiden al eerder actief bij het Nederlands elftal, onder andere tijdens de BDO FIH World Cup Women 2010 in Rosario, Argentinië. Zij worden ondersteund door Gerold Hoeben (wedstrijdanalyse en computerondersteuning) en Lars Gillhaus (video operator).

Teammanager
Clarinda Sinnige is aangesteld als teammanager. Sinnige was zelf keepster van het Nederlands elftal van 1998 tot en met 2004 en van Amsterdam dames 1. Zij bleef na haar spelerscarrière actief in de hockeywereld. De afgelopen jaren was zij manager van Jong Oranje dames en de Jeugd Olympische Selectie.

Fysiotherapeuten
Johannes Veen en Peter Verzijden maken tevens hun rentree bij het Nederlands dames elftal. Zij maakten beiden onderdeel uit van het begeleidingsteam van het dames elftal op het WK in 2006 en de Olympische Spelen in 2008. Fysieke trainingen worden verzorgd door Patrick van Balkom en Cees Koppelaar.

Teamarts
De KNHB is voornemens op korte termijn een Teamarts aan te stellen.

Bron: KNHB

Reageer