Kerstholt: ‘We zijn gewoon heel effectief’

terriers-laren-3-1-172-663x600

Laren won zondag met 3-0 van Kampong en is hiermee de ‘ranglijst-winnaar’ van de eerste competitiehelft. De ploeg uit het Gooi speelde tot nu toe één gelijk tegen Den Bosch en het verloor van Amsterdam. Laren-spits Maxime Kerstholt had bij aanvang van de competitie niet verwacht dat haar team het zo goed zou gaan doen.

terriers-laren-3-1-172-663x600

“We hadden dit jaar weer een relatief nieuw team, kregen speelsters van buiten, een nieuwe coach, jonkies erbij. Eigenlijk net als het jaar daarvoor moesten we weer opnieuw gaan bouwen. Tot nu toe gaat het boven verwachting goed,” aldus Kerstholt. Afgelopen weekend was het Kampong dat drie punten moest inleveren tegen de koploper. Een 3-0 overwinning klinkt overtuigend maar volgens Kersholt ging het niet vanzelf. “Kampong is een taaie ploeg met een aantal goede speelsters in het team. We wisten dus dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. De eerste tien minuten waren zij denk ik ook sterker maar wij kregen een paar kansen en die vlogen erin. Fieke (Holman, red.) is de afgelopen paar weken goed op dreef, sleept er elke wedstrijd bijna wel een corner in en samen met Wil (Willemijn Bos, red.) houdt ze het achterin goed dicht. Verder gaan we vooral heel effectief met onze kansen om.”

Die effectiviteit van Laren komt mede doordat dat het team meerdere speelsters heeft die makkelijk het doel weten te raken. Zo scoorden zowel Kim Lammers, als Holman, als Kerstholt zelf, al acht keer in de eerste seizoenshelft. Dit scorend vermogen redt het team ook als ze een keer niet zo goed spelen, zoals in de wedstrijd tegen Pinoké. “Tegen Pinoké waren wij heel slecht. Vorig jaar verloren we dit soort wedstrijden maar nu wonnen we met 4-1,” vertelt Kerstholt. “We speelden bizar slecht maar gingen heel effectief met onze kansen om.”

Tot nu toe vond de spits van Laren SCHC de lastigste tegenstander. “Zij zijn echt ontzettend goed en wij vinden het altijd heel lastig om tegen ze te spelen. Soms zit ik bijvoorbeeld op de bank echt verbaasd te kijken van ‘zoooo die kunnen hockeyen’!”

Aanstaande zondag komt Nijmegen naar de Eemnesserweg gereden. In de heenwedstrijd werd het 10-0. “Een mooi begin was dat, maar ik denk niet dat we zondag weer met zo’n groot verschil zullen winnen. Zij hadden toen volgens mij ook wat geblesseerden en wij hadden gewoon een super goede. Neemt niet weg dat we natuurlijk wel weer vol voor de winst gaan!”

Na de winterstop zal het team, waar ‘de nieuwen’ nu een beetje gesettled zijn, alleen nog maar sterker worden door de verwachtte rentree van Naomi van As en Macey de Ruiter. Of redder-in-nood Wieke Dijkstra dan terugkeert is nog niet bekend. “Als Wieke stopt hebben we in ieder geval goede vervanging klaar staan,” aldus Kerstholt.

 

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.