Mentale coaching; de kracht van het verschil

Femke Lobach is officieel aangesteld als mental coach voor het nationale Zuid Afrikaanse Hockey Dames Team, tot het WK in 2014 in Den Haag. Na een proef in januari is de aanstelling nu definitief. Deze maand gaat zij mee naar China voor een trainingskamp.

Via Gilles Bonnet waar zij nauw mee samen werkt voor heren 1 Pinoké, is zij in contact gekomen met SAHA (South African Hockey Association).

Als mental coach benadrukt zij de ruimte voor het individu binnen het teamproces. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten in dit kleurrijke elftal en hoe kan het team daar optimaal van profiteren om een peak-performance neer te zetten in juni 2014. Ondermeer door begrip en vertrouwen door communicatie, en plezier in het spel door te spelen vanuit je kracht.

Femke Lobach is werkzaam als mental coach voor topsport teams en management teams. Zij heeft ondermeer gewerkt voor de eerste teams van dames, heren en top teams van de jeugd.

Zuid-Afrika bondscoach Gilles Bonnet: “Op basis van het succes dat ik heb gezien bij mijn ploeg heb ik besloten om haar toe te voegen aan het team van het nationale vrouwenteam van Zuid-Afrika. Femke’s aanpak is uniek in dat ze zich richt op individuen binnen een team. Dit verbetert vertrouwen, communicatie en respect op een team niveau. Ik ben blij haar aan mij staf te kunnen toevoegen.”

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Amsterdammer

Bonnet heeft een goede stap gezet. Professioneel.
Wanneer gaan ook “gewone” clubs inzien dat bij hun selectieperiode de mentale component misschien wel belangrijker is dan handig zijn op de vierkante millimeter?
(Je hoort mij overigens niet zeggen dat ik voorbij ga aan technisch en tactisch vermogen, dat zijn zeker ook selectiecriteria).
Ik merk gewoon te vaak dat “goed” kunnen hockeyen de voorkeur heeft boven mentaal sterk zijn.
Laat eens wat horen?

Iman Trafo

Mentaal zwakke spelers kunnen technisch nog zo goed zijn, ze leggen het altijd af tegen mentaal sterke concurrenten.

kijk naar Michaela Krajicek. Kan best goed tennissen, maar gaat regelmatig op het mentale vlak toch onderuit!!!!

Kees

Mentale sterkte is trainbaar en een onderschat onderdeel. Er zijn ook spelers die zelf naar een haptonoom gaan om weerbaarder/sterker te worden. De druk is groot en de lat ligt hoog. Goed als een coach erkent dat hulp in deze richting kan helpen. Zouden meer coaches kunnen doen

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.