Mol: ‘Durf nog niet te denken aan de Spelen’

Foto © Ben Haeck – www.hockeyfotografie.nl

Rust heeft Sabine Mol nauwelijks. Er wordt steeds weer een beroep op haar gedaan. In naam van Oranje. Na de Champions Trophy, een maand geleden, behoort de Bredase nu tot de groep die eind augustus Europees kampioen in Duitsland moet worden. De Olympische Spelen van volgend jaar komen zo wel erg dichtbij, schrijft BN/De Stem.

“Daar durf ik dus echt niet aan te denken. Natuurlijk, ik droom er wel eens over, maar ik wil eerst een mooi EK spelen”, weigert Mol te ver vooruit te kijken.

Mol geldt binnen de selectie van bondscoach Max Caldas als een van de vijf aanvallers. Samen met Kim Lammers, Ellen Hoog, Claire Verhage en Lidewij Welten zal ze om drie posities moeten strijden. “Eigenlijk spelen we allemaal wel. De coach wisselt continu door. Hij laat je vijf tot tien minuten spelen waarna je vervolgens aan de kant weer kunt uitrusten.”

Vanuit de betrekkelijke anonimiteit heeft Mol zich ondertussen opgewerkt tot een gevestigde naam in Nederland. Na zeven jaar Push veroverde ze in haar eerste seizoen met Den Bosch de landstitel en de Europa Cup. Gevolgd door de zege bij de Champions Trophy. “Daarna heb ik twee weken vakantie gehad, maar ik ben niet weggeweest. Inmiddels ben ik alweer twee weken in training als voorbereiding op het naderende EK. Daar wil ik optimaal van genieten. Ik vind het iedere keer weer een eer om voor mijn land te mogen spelen. Hoewel de nieuwigheid er misschien af is, ben ik wel nog altijd onder de indruk als ik op het veld sta en het volkslied hoor.”

Het winnen van de Champions Trophy was leuk, maar wat echt telt is een plaats bij de beste twee op het EK in Mönchengladbach. Of derde worden, indien Engeland de finale haalt. Pas dan plaatsen de Nederlandse vrouwen zich voor de Olympische Spelen volgende zomer in Londen. “Het EK is de enige kans om een ticket voor de Spelen te bemachtigen. Er is volgend jaar nog wel een Champions Trophy, maar dat is meer een vriendschappellijk toernooi. Daarom is het EK zo ontzettend belangrijk”, besluit de Bredase.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

ellen

leuk voor haar, beslissend ook in de hoofdklasse geweest, goede speelster. Hoewel ik haar zusje beter vind en ik denk dat emilie eerder op de spelen te bewonderen zullen zien.

R.F.

Sabine, laat je niet van de wijs brengen. Je hebt een fantastistisch seizoen achter de rug. Gewoon onverstoorbaar en lekker nuchter doorgaan op de ingeslagen weg. Blijf van elke interland wedstrijd geieten, dan gaan we je in Londen wel terugzien. Heel veel succes.

Erik

Erg sterke spits en misschien wel de enige die echte killersmentaliteit heeft in de cirkel. Emilie moet eerst maar eens zien fit te worden, dat duurt volgens mij nog wel even. Daarnaast is Sabine natuurlijk een heel ander soort speelster dan Emilie.

ellen

meteen weer van die negatieve reacties. ik zei dat ze een goede speelster is, maar behoorlijk veel goede concurrentie van de spelen heeft. Ik begrijp helemaal waarom ze naar het ek gaat, de OS is een ander verhaal en dat begrijpt ze zelf ook natuurlijk. Daarnaast gaat Emilie de goede kant op. Een andere speelster, maar naar mijn smaak een mooiere speelster.

ellen

Ze heeft killersmentaliteit maar nog niet gezien in Oranje. Vergeet Kim Lammers niet met haar killersmentaliteit. Toch vraag ik me af waarom van Male niet mee is (ik bedoel niet in plaats van iemand).

BM

Voor iemand die pas 1 seizoen in de hoofdklasse zit, gaat het erg snel. En ze kan nog veel meer groeien wanneer ze steeds meer went aan het hoge(re) tempo. Zou zomaar de OS kunnen halen als de stijgende lijn wordt vastgehouden.l

ellen

natuurlijk, ze is ontzettend goed. Ik bedoel alleen dat en niet alleen zij nog stevige concurrentie zullen ondervinden van Kelly Jonker, Emilie Mol, Carlijn Welten. Als ze het zo doorzet goede kans, alleen moet ze ook haar scoringsdrift in Oranje laten zien.

Erik

Ik geef helemaal geen negatieve reactie, ben het met je eens dat het een goede speelster is. Misschien heeft ze nog niet veel gescoord, maar zag tijdens CT wel dat ze het in zich heeft om erg goed te worden. Is vooral even wennen aan het niveau in het begin, maar komt helemaal goed, daar ben ik van overtuigd. Emilie vind ik trouwens ook een onwijs goede speelster, maar het is natuurlijk wel zo dat ze nu meer dan een jaar er uit is, dus moet ze wel weer op haar oude niveau komen, wat ik uiteraard hoop.

Tjeerd

De eieren al gebroken? Of lopen we nog lekker?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.