Mol is blij dat ze er weer bij zit - Hoofdklasse Hockey Nederland

Mol is blij dat ze er weer bij zit

Van tevoren was al duidelijk dat de Nederlandse hockeysters met grote cijfers zouden winnen van Chili. Desalniettemin was de twee keer scorende Sabine Mol bijzonder gelukkig met de uiteindelijke 10-0 zege in de derde wedstrijd van de Hockey World League. Vooral omdat de aanvalster van Den Bosch afgelopen zomer vlak voor de Olympische Spelen afviel bij het Nederlands elftal.

Het kwam een jaar geleden hard aan voor Mol. Na twee Champions Trophy’s en een EK viel ze af voor de Olympische Spelen. Terwijl de Brabantse hockeyster juist daar haar zinnen op had gezet en zelfs haar baan als kleuterjuf opzegde om mee te kunnen doen aan het grootste sportevenement ter wereld.

„Natuurlijk deed dat heel veel pijn”, blikte Mol gisteren desgevraagd nog even terug naar het slechte nieuws van een jaar geleden. „Ik heb goed getreurd en er uitgebreid over gesproken met mijn vriend en mijn familie.”

Mol had na die vervelende ervaring het bijltje er bij neer kunnen gooien. „Maar zo zit ik niet in elkaar. Ik gooi niet zo gauw de handdoek in de ring. Ik wilde er alles aan doen om weer terug te komen. Ik wist ook dat ik veel meer kan dan wat ik in de aanloop naar de Spelen had laten zien.”

Mol vocht zich terug. „Het is normaal dat ze er nu weer bij is”, zei bondscoach Max Caldas. „Natuurlijk was ze destijds teleurgesteld. Maar ze begreep het wel en het is nou eenmaal voor weinig speelsters weggelegd om alle toernooien mee te maken.”

Hoewel het van tevoren al vast stond dat Nederland de nummer negentien van de wereld lachend zou verslaan, vond Mol het helemaal niet moeilijk om tegen Chili te spelen. „Ik had er heel veel zin in. Voor mij is het een geluksmomentje dat ik er weer mag staan. Ook tegen Chili. Ik wilde met de andere speelsters verder werken aan onze verbeterpunten.”

Dankzij de 10-0 zege heeft Nederland zich geplaatst voor de kwartfinale van komende dinsdag tegen India. Ook de nummer twaalf van de wereld mag geen probleem zijn voor de olympisch kampioen.

Er wordt in Rotterdam veel geklaagd over de opzet van de het toernooi en het grote krachtsverschil tussen de verschillende landen. Het maakt het geluk van de net 29 geworden Mol er niet minder groot door. “Ik ben blij dat ik ben doorgegaan. Wat er ook verder gaat gebeuren. Ik weet nu in ieder geval dat ik er alles aan gedaan heb.”

 

Reageer