Moreira de Melo: 'Aan opzet grenzende roekeloosheid' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Moreira de Melo: ‘Aan opzet grenzende roekeloosheid’

Het AD Sportwereld doet een rondgang langs coaches en ex-internationals met de vraag of er bij de actie van Valentin Verga opzet in het spel was. Zowel Ties Kruize, als Janneke Schopman, als Fatima Moreira de Melo bestempelen Verga als ‘schuldig’.

Kruize, Schopman en Moreira de Melo zijn eigenlijk alle drie van mening dat de Amsterdammer bewust de stick naar achter sloeg maar tegelijkertijd geven ze aan ervan overtuigd te zijn dat hij nooit van Ass wilde raken, en al helemaal niet op deze manier. Fatima Moreira de Melo beschrijft het als ‘aan opzet grenzende roekeloosheid’. “Natuurlijk raakt Valentin hem niet expres, maar die beweging met de stick naar achteren is bewust. Een reflex die ik goed ken. Er is net een zware overtreding op je gemaakt en je wilt duidelijk maken dat je het niet pikt. Dan laat je de stick even hangen waardoor je iemand op zijn kont of been raakt. Ik denk dat Valentin dacht dat hij Olivier Polkamp raakte, die de overtreding beging, aar helaas door van Ass daar op. Drie duels is genoeg, ook al als je ziet wat Valentin allemaal over zich heen kreeg,” aldus Moreira de Melo. Ook Kruize vindt de drie duels schorsing ‘al een heel eind in de goede richting’.

De enige in het artikel die niet denkt dat Verga ‘schuldig’ is, is ex-Laren coach Joost Bellaart. “Ik geloof niet dat Verga het met opzet deed. Hij verliest zijn evenwicht een zijn lichaam gaat naar voren waardoor hij met zijn armen compenseert om niet te vallen. Daardoor zwaait hij met zijn stick, absoluut stomme pech.” Bellaart vervolg: “Ik hoop dat ik gelijk heb, je moet er toch niet aan denken dat iemand dit expres zou doen.”

Comments (14)

 1. nou,

  voor het eerste op deze site een normale reactie van mensen die er verstand van hebben.

 2. @Peter, iedereen die de walgelijke actie van Verga veroordeelt heeft een goede reactie.

 3. Is er eigenlijk al bekend wanneer de strafcommissie van de KNHB zich over deze zaak buigt?

 4. Als het goed is wordt deze week bekend gemaakt wat er met hem zal gebeuren. Straf van 3 wedstrijden zal het bij blijven gok ik

 5. @ Ronnie overdrijf je niet een beetje?

  Die arme jongen is nu wel genoeg door het slijk gehaald. Lekker makkelijk oordelen vanaf je luie bank.

  Er was geen opzet in het spel. Wat kan Verga er nu aan doen dat nét van Ass daar in de weg staat?

  Je ziet duidelijk aan zijn geschrokken houding dat het een ongelukje was. Met vervelende gevolgen voor Seve maar nog meer voor zichzelf

 6. @Team Vali, en wie heeft dat veroorzaakt? hijzelf toch .

  Dat je durft te zeggen dat er geen opzet was maakt je reactie nog ongeloofwaardiger, hij kijkt doelbewust achterom en haalt uit, dat heet bewust.

  Die reactie van hem die verdiende een oscar maar sloeg werkelijk nergens op.

  Als je zo,n schandalige overtreding maakt moet je ook op de blaren zitten en laten we hopen dat hij nog een tijd langs de kant blijft.

  Je opmerking dat de gevolgen voor Verga nog groter zijn dan voor van Ass is helemaal legendarisch dom

 7. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Je helpt de toekomst van de hockeysport niet door te ontkennen wat heel Nederland met eigen ogen heeft kunnen zien. Daden hebben consequenties, ook voor “Vali”. In mijn ogen is het “zielig” als je je kruisbanden scheurt of 7 tanden + beschadigde ondertanden plus een kaak naar gort geslagen worden, niet als je met de consequenties van je daden geconfronteerd wordt.

 8. @Ronnie

  Denk aan je hart jongen en vergeet je pilletje niet!

 9. @Peter,hele treurige reactie zoals bijna al je reacties dat zijn.

 10. @stick

  Prima jongen!

 11. Ik wed dat iedereen het na de winter stop is vergeten behalve de mensen die seve zien en vragen hoe het gaat met zijn tanden en vriendschap/relatie met “Vali”.

 12. Als het goed is, is de uitspraak vanavond. Spannend!

 13. en nu over tot de orde vd dag

  het lijkt mij niet dat Vali extra straf krijgt of geschorst wordt. dat hij met rood is weggestuurd en half hockeyland over zich heen heeft gekregen is straf genoeg. hij verdiend dit allemaal niet. het was een ongeluk dat zegt hij zelf.

 14. Dhr. Floris

  Ja; en we vragen altijd aan de dader of het een ongeluk was en als hij zegt dat dat zo was, dan was dat zo!

  Doe eens niet zo kinderlijk naïef.

Reageer