Moreira de Melo spreekt jeugdfilm in | Hoofdklasse Hockey Nederland

Moreira de Melo spreekt jeugdfilm in

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Fatima Moreira de Melo gaat de stem inspreken van een hockeycoach in de Duitse jeugdfilm De Dolle Tweeling, dat schrijft Nu.nl.

De jeugdfilm gaat over de tweeling Hanni en Nanni die een weddenschap verliezen en naar een kostschool worden gestuurd. Daar komen ze de door de voormalig international ingesproken hockeycoach tegen.

De Dolle Tweeling is vanaf 25 augustus in de Nederlandse bioscopen te zien.

Comments (15)

 1. Lekker belangrijk hockey nieuws…

  Kennen jullie deze nog? https://youtu.be/zF32vijCEYc

 2. Ja, is inderdaad net zo belangrijk hockeynieuws! Heb je iets tegen Fatima? Wat wil je nou?

 3. Gaan we nu elke nevenactiviteit van alle ex-hockeyers ook benoemen op HKH? Mij interesseert het iig geen moer.

 4. Nou niet zo lelijk over Fatima spreken mensen. Faat is niet zomaar de eerste de beste;Zij is wel degene geweest die het dameshockey op de kaart heeft gezet en bekendheid heeft gegeven aan mensen die niet bekend waren met deze sport en daar profiteert het huidige team nog steeds van.

 5. Sorry, maar dat was echt Fatima niet, dat was Marc Lammers die heet dameshockey op de kaart heeft gezet.

 6. Niet moeilijk doen, de media spelen gewoon in op wat wij Nederlanders willen lezen, nl. al het wel en wee van bekende (hockey) Nederlanders. Al is Fatima’s fietsband maar lek, dan willen we dat weten. Overigens was het inspreken geen lucratieve schnabbel, zo viel via de andere media te vernemen, juist voldoende om de reiskosten te dekken.

 7. @Kenner

  Dat was Marc Lammers? Die heeft misschien hockeyend de dames op de kaart gezet maar Fatima op iedere andere manier. Fatima heeft de portretrechten van de KNHB bij de spelers gekregen. Fatima heeft de speelsters in de bladen en overal op radio en TV gekregen. Fatima heeft de speelsters geleerd hoe je jezelf verkoopt en dus voor alles een beloning krijgt. Dankzij Fatima zitten alle speelsters er een stuk warmer bij en kunnen ze hun eigen beelden en rechten gebruiken. Iets wat jarenlang door de KNHB misbruikt is. Denk dat Fatima dus iets belangrijker is geweest dan heel veel mensen denken!

 8. Zo is het Bram. De rol van Fatima en de bekendheid die zij aan het dameshockey heeft gegeven moet niet onderschat worden. Fatima was de eerste hockeyster die een zaakwaarnemer kreeg en die overal in bladen en op tv verscheen. Zij is ook de 1e hockeyer geweest die behalve Bekende Sporter óók BN-er werd. Veel meer dan Marc Lammers of wie dan ook heeft zij het dameshockey een gezicht gegeven en ´hot´ gemaakt en in feite naar een commercieel hoger niveau gebracht. Mart Smeets noemde haar in een column niet voor niets de Rintje Ritsma van het hockey. Marc heeft de dames Wereld en Olympisch kampioen gemaakt maar Fatima heeft de dames commercieel inzicht en bekendheid bij het grote publiek gegeven.

 9. Sorry, ik dacht dat het ging wie het DAMESHOCKEY op de kaart had gezet.

 10. @kenner, dat was Gijs van hei en 1984 olympische spelen LA.

 11. gijs van heumen bedoelde ik dus.

 12. In ieder geval dus niet Faat, dat zou teveel eer zijn geweest.

 13. @kenner,

  prima, dan is het toch niet Fatima! Als jij daar heel gelukkig van kan worden!

  Het was Marc Lammers!!

 14. @bram.

  Nee het was Gijs van Heumen.

 15. @pim

  Gijs van Heumen heeft idd een prima prestatie met de dames geleverd indertijd, maar het dameshockey
  is pas echt ‘hot’ geworden door Marc Lammers.

  Het was zijn innovatieve aanpak, gekoppeld aan goede resulaten, een goede PR, etc. waardoor Nederland warm liep voor het Oranje dameshockey.

  De dagbladen kregen pas toen echt belangstelling voor het dameshockey.

Reageer