Morgen op Pinoké: Eerste G-hockey en korfbaltoernooi georganiseerd door het Fonds Gehandicaptensport en Simpel - Hoofdklasse Hockey Nederland

Morgen op Pinoké: Eerste G-hockey en korfbaltoernooi georganiseerd door het Fonds Gehandicaptensport en Simpel

Verschillende hockey- en korfbalteams vanuit heel het land nemen het aanstaande zaterdag 20 oktober op de velden van Pinoké tegen elkaar op in de strijd om de felbegeerde bokaal tijdens het eerste G-hockey en korfbaltoernooi. Maar, of er nou gewonnen wordt of niet, uiteindelijk telt maar één ding: het wordt voor alle deelnemers een onvergetelijke dag.

Ondersteuning lokale gehandicaptensport

Helaas zijn er in Nederland 1,7 miljoen mensen met een handicap. Voor veel van hen is sporten allesbehalve vanzelfsprekend. Het Fonds Gehandicaptensport ondersteunt in samenwerking met onder meer Simpel de lokale gehandicaptensport door sportverenigingen (financieel) te helpen bij het opstarten of doorontwikkelen van sportaanbod voor mensen met een handicap.

Op de goede weg

Het G-hockey & korfbaltoernooi op Pinoké laat zien dat verenigingen al goed bezig zijn met de integratie van gehandicaptensport op de club en dient als inspiratie voor andere sportclubs om te starten met het sportaanbod voor mensen met een handicap. Voor alle deelnemende sporters is zo’n toernooi natuurlijk fantastisch, want samen sporten is natuurlijk het leukst.

Moedig de deelnemers aan!

Toch zou het voor alle hockeyers en korfballers natuurlijk nog net even wat leuker zijn als zij fanatiek worden aangemoedigd door een zo groot mogelijk publiek. U bent dan ook van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het G-hockey en korfbaltoernooi om ook een leuke dag te beleven, die zal worden afgesloten met een feestelijk muziekoptreden.

Het toernooi vindt plaats op de velden van Pinoké, aan de Jan van Tooroplaan 46, te Amsterdam. De aanvang is om 10.00 op zaterdag 20 oktober a.s.

Reageer