Naomi van As: "Ik had gewoon het bandje om" | Hoofdklasse Hockey Nederland

Naomi van As: “Ik had gewoon het bandje om”

Foto © Roel Ubels

De Nederlandse hockeyvrouwen wonnen woensdag op Upward hun tweede oefenwedstrijd tegen België, nadat er dinsdag al met 3-0 van de zuiderburen werd gewonnen. Ondanks de 3-1 overwinning door doelpunten van Lidewij Welten, Kitty van Male en Ellen Hoog was het geen wedstrijd om over naar huis te schrijven. “Ik denk dat het vanaf de kant niet leuk was om naar te kijken,” vertelt Naomi van As in Spits.

De international van Laren speelde woensdag met de aanvoerdersband om haar scheenbeschermer, omdat captain Maartje Paumen rust kreeg. Maar dat feit maakte weinig indruk op de middenveldster. “Ik had gewoon het bandje om. Dat is wel leuk, maar voor de beleving van de wedstrijd maakt het niets uit.”

In de aanloop naar de Olympische Spelen in Londen traint Oranje iedere maandag, dinsdag en woensdag in Papendal terwijl ze tegelijkertijd met hun club midden in de competitie zitten. Een drukke periode dus. “In het begin is het lichamelijk even wennen, maar het is goed te doen. Juist omdat je op Papendal zit. We krijgen tussen de trainingen genoeg rust om op bed te liggen en het eten is goed. Ik vind het sowieso leuk om op Papendal te zitten en je krachttraining te doen terwijl er een andere topsporter naast je hetzelfde doet. Er zitten ook veel paralympische sporters en je leert veel nieuwe mensen kennen,” aldus een tevreden Van As.

Comments (12)

 1. Nou, echt een aanvoerder om trots op te zijn! Het is toch een enorme eer!! We hoeven niet alles onder het mom: “we blijven zo lekker nuchter” onbelangrijk te maken hoor! Hier durven duizenden meisjes in Nederland alleen van te dromen.

 2. Alsof het zo leuk of eervol is om gelegenheidsaanvoerder te zijn. Duizenden meisjes zullen misschien dromen van Oranje maar heus niet van die aanvoerdersband hoor.

  Het wordt tijd dat de selectie flink inkrimpt,dat geeft voor iedereen duidelijkheid. Een selectie van meer dan 30 speelsters is te groot en te onoverzichtelijk. En natuurlijk wordt het ook tijd dat Dijkstra maar ook van Geenhuizen terug in Oranje komen.

 3. Nee, het is niet eervol om voor 1 wedstrijd aanvoerder te zijn? Dan denken wij daar toch echt anders over. Je mag trots op jezelf zijn op ieder moment dat je die rood-wit-blauwe band om hebt!

 4. @bram, doe die band om en ga voor de spiegel staan.

 5. inderdaad bram, maak je niet zo druk.

 6. Is zeker een eer maar waar maakt iedereen zich druk om!!

 7. @jules, volgens mij maakt niemand zich druk behalve Bram.

 8. Aanvoerder zijn voor stelt geen reet voor.

 9. Aanvoerder zijn is leuk maar niet iets om van wakker te liggen. Veel belangrijker is het dat er een goede wedstrijd wordt gespeeld.
  Naomi weet ook wel dat ze 2e aanvoerder is dus waarom zou zij het belangrijker maken dan het is? Alsof zij haar hele leven al gedroomd heeft van deze eervolle dag;wat een onzin! Bovendien was dit niet eens een officieel interland maar een oefenwedstrijd.

 10. Typische reacties hier!!

  @ Le Roi, jij bent een vriendje van Spee of niet!!

 11. @Bram Dûh

 12. Bram, sufferd. Verder iets met een kwartje en laat vallen enzo.

Reageer