Nederland speelt gelijk in kraker EK hockey tegen Duitsland | Hoofdklasse Hockey Nederland
De Nederlandse heren spelen op het EK Hockey tegen Duitsland.

Nederland speelt gelijk in kraker EK hockey tegen Duitsland

De kraker Nederland tegen Duitsland op het EK Hockey is een prooi geworden voor Oranje. Beide ploegen gingen vol voor de winst, waarin Nederland leek te gaan winnen. Uiteindelijk haalde Duitsland, op zijn Duits, nog een gelijkspel uit het vuur.

Het Wagener Stadion was vandaag weer gevuld met uitzinnige fans die voor de topontmoeting op het EK Hockey 2021 Nederland tegen Duitsland waren gekomen. De Oranjehemden verloren eerder dit jaar in de FIH Pro League nog twee keer van Duitsland.

En meteen liet Nederland zien vandaag niet weer het kaas van het brood te laten eten in eigen stadion. Na het eerste fluitsignaal werd het tempo meteen hoog gelegd. Prachtig hockey van Oranje zorgde ervoor dat Duitsland twee groene kaarten moest incasseren om de aanvallers van de tegenstanders te laten stoppen.

Terechte voorsprong

Het sterk spelend Oranje kreeg wat het in de beginfase verdiende. De openingstreffer kwam uit een mislukte corner variant die door Seve van Ass achter de keeper kon worden gewerkt.

Maar na tien minuten naam Duitsland het initiatief over. Strafcorners volgden en Pirmin Blaak moest meerdere keren in actie komen. Knap genoeg hield Nederland stand. Pas in de 24ste minuut kreeg Nederland weer een kans. Een sleep van Mink van der Weerden werd gestopt en de rebound van Sander de Wijn ging net voorlangs.

Op en neer

In de tweede helft probeerde Duitsland meteen de aansluitingstreffer te zoeken. De oosterburen hielden bal en Nederland moest afwachten. Na vijf minuten spelen, kantelde het spelbeeld. Oranje werd dreigender en vooral Thierry Brinkman was een aantal keer betrokken bij een aanval. Bakker mocht scoren, maar de treffer werd afgekeurd. Ook Thijs van Dam kreeg een uitgelezen kans om de score verder uit te breiden.

Ook Duitsland kreeg nu weer kansjes, maar de strafcorners werden niet benut. Vlak voor het einde van het derde kwart kreeg Nederland nog een uitgelezen kans. Een splijtende pass vanuit de achterhoede werd aangenomen door Mirco Pruyser die samen met Thierry Brinkman een 2:0 mocht uitspelen op de keeper. Een koud kunstje, Brinkman kon in een leeg doel het tweede doelpunt van de middag maken.

Laatste kwart

Vuurwerk beloofde het laatste kwart te geven. Alles begon uit een situatie waarin Lars Balk een groene kaart kreeg. Meteen haalde de Duitse bondscoach zijn keeper eruit, en speelde Duitsland met elf veldspelers. In de 58ste minuut was het raak. Pirmin Blaak kreeg groen en uit de strafcorner kwam een strafbal. Ruhr benutte het buitenkansje.

De gifbeker moest helemaal leeg, want nog geen minuut later was het weer raak. Een strafcorner van Duitsland ging links laag op de plank. Dit was ook de eindstand, waardoor beide teams de punten moeten delen.

Volg hier de liveblog van de wedstrijd Nederland tegen Duitsland

Comments (1)

  1. De Duitsers mogen de Belgische video scheidsrechter wel bedanken.
    De Duitsers hadden de gehele wedstrijd de video scheidsrechter aan hun kant gehad.

Reageer