Nederland wint de titel op het EK Hockey na moeizame wedstrijd | Hoofdklasse Hockey Nederland
Nederland komt in de finale van het EK Hockey op een 1-0 voorsprong.

Nederland wint de titel op het EK Hockey na moeizame wedstrijd

In het volle Wagener stadion hebben de Nederlandse hockeydames de titel op het EK Hockey gewonnen door Duitsland te verslaan. De Duitse dames kwamen sterk terug van een achterstand, maar konden de Oranje dames niet verslaan. Nederland wint titel op het EK Hockey.

In de eerste helft speelden de Nederlandse dames niet een volle druk. De Duitse dames mochten in de laatste lijn opbouwen. Tussen de 23-meterlijn van de tegenstandster werd de druk opgevoerd. Een tactiek die werkte, want Duitsland kwam vrijwel niet van eigen helft. Vooral Stella van Gils viel in positieve zin op in de eerste minuten. Meerdere malen maakte zij een sterke aanvallende indruk.

Marloes Keetels

In de achttiende minuut was het dan ook de jonge van Gils die een strafcorner voor Oranje versierde. De sleep leek door de lijnstop te worden tegengehouden. Aangeefster Marloes Keetels was er als de kippen bij om toch nog een tikje te geven. 1-0 Oranje.

Strafcorner

Het werd niet een bevrijdende treffer voor Oranje. Langzaam verschoof de druk van Duitsland naar voren. Meerdere strafcorners werden versierd. Het was te danken aan de uitloopsters van Oranje dat er geen doelpunten vielen.

Duitsland krijgt vele strafcorners in de eerste helft.
Duitsland krijgt vele strafcorners in de finale van het EK Hockey in de eerste helft. Foto: EHF/World Sport pics

Weinig variatie

In het derde kwart van de wedstrijd kende Oranje een moeizame periode. Waar het in eerste instantie nog probeerde om aan te vallen, waren het de Duitse dames die het betere van het spel hadden. Maar meer dan een aantal scrimagse voor de goal van Koning en een strafcorner, konden de Duitse aanvalsters niet laten zien. Toch leek een doelpunt aan Duitse zijde er meer in te zitten dan die aan Nederland.

Josine Koning

In het vierde kwart waren het de Duitse dames die aan zet waren. Nederland werd volledig terug gedrongen. Het was aan keepster Josine Koning te danken dat Oranje geen doelpunt tegen kreeg. In een aantal strafcorners stond de sluitpost van Oranje goed opgesteld en met een aantal mooie reddingen hield zij Oranje op voorsprong. Op het moment dat het er om gaat, lijkt Koning de aangewezen persoon te zijn om de goal in Tokio straks te gaan verdedigen.

Nederland wint de titel op het EK Hockey door Duitsland te verslaan.
Nederland wint de titel op het EK Hockey door Duitsland te verslaan. Foto: EHF/World Sport pics

Frederique Matla

Een fase waarin Duitsland eigenlijk meer verdiende, was het Oranje die de score kon verdubbelen. Een fout van de dames van Duitsland, werd hard afgestraft. Frederique Matla werd in stelling gebracht, even leek zij de bal met haar bolle kant te scoren, maar na de videoscheidsrechter te hebben geraadpleegd, was het duidelijk. Via een boogballetje mocht Matla haar achtste doelpunt van het toernooi maken. Bij 2-0 bleef het. Nederland speelde niet altijd goed, maar wint wel de titel op het EK Hockey 2021.

Coverfoto: EHF/World Sport pics

Comments (2)

 1. D.van klink

  Ik vindt het heel erg jammer dat de huldiging niet werdt uit gezonden.
  Maar wat heb ik genoten van zowel de heren als de dames.
  Proficiat.

 2. René Roessingh

  Fantastisch deze hockey successen .
  Heel Nederland aan het voetbal terwijl er zo veel moois op hokey gebied gebeurd…
  Prachtig!

Reageer