Nederlands dames boeken knappe overwinning tegen stugge Duitse dames - Hoofdklasse Hockey Nederland
Duitsland scoort de 0-1 in de FIH Pro League tegen Oranje.

Nederlands dames boeken knappe overwinning tegen stugge Duitse dames

In het eerste FIH Pro League duel van Oranje in het jaar 2021, heeft de ploeg van Alyson Annan een prima wedstrijd laten zien. In de wedstrijd waarin Duitsland sterk begon, trokken de Oranje dames de wedstrijd in het derde kwart naar zich toe.

Vandaag waren Ilse Kappelle, Felice Albers, Kyra Fortuin en Marijn Veen afwezig. Zij zouden morgen wel weer van de partij kunnen zijn. Marloes Keetels speelde vandaag haar 150ste interland voor Oranje.

Nadat beide teams elkaar in de eerste minuten hadden afgetast, was het Duitsland die in het eerste kwart iets gevaarlijker werd. Lisa Altenburg kon met een prachtige backhand keepster Anne Veenendaal verschalken. In het eerste kwart kon alleen Pien Dicke en Maria Verschoor een schot met hun backhand lossen. In het tweede kwart probeerde Oranje het tempo omhoog te schroeven. In vlagen lukte dit ook wel. Toch bleven de Duitsers vrij gemakkelijk overeind.

Lisa Altenburg scoort de 0-1 voor Duitsland tegen Oranje.
Lisa Altenburg scoort de 0-1 voor Duitsland tegen Oranje. Foto: Roel Ubels

Het duurde tot het derde kwart voordat de dames van Oranje pas echt grip op de wedstrijd konden krijgen. Laura Nunnink schoot met haar backhand. Frederique Matla kon haar inzet binnen tippen, waardoor al snel de 1-1 op het scorebord stond. Nog geen drie minuten was het weer raak. Ireen van den Assem schoot de eerste strafcorner van de wedstrijd in de goal. De keepster van Duitsland leek hierbij niet helemaal scherp te zijn.

Ook in het vierde kwart bleef Nederland de bovenliggende partij. Het vele balbezit leverde dreiging op voor de goal van de Duitse dames. Doelpunten werden er niet gemaakt. Toch zorgde het vele balbezit er wel voor dat Duitsland geen kansen meer krijg. Tot drie minuten voor tijd was er niets aan de hand voor Oranje. Daarna ging de Duitse keepster eruit. In de resterende minuten bleef Duitsland aan de bal, maar kon het niet in de cirkel van Oranje komen. Oranje boekt een prachtige 2-1 overwinning op Duitsland.

Reageer