Nederlands elftal dames geeft statement over prestatiecultuur van het team | Hoofdklasse Hockey Nederland
Het Nederlands Elftal Dames brengt een statement naar buiten omtrent de prestatiecultuur van het team.

Nederlands elftal dames geeft statement over prestatiecultuur van het team

Afgelopen weekend speelden de Oranje-dames een dubbel interland tegen de Verenigde Staten. Tot twee keer toe werd er vrij gemakkelijk gewonnen. Toch was het onderwerp van gesprek niet deze wedstrijd, maar het rapport omtrent het onveilige sportklimaat. Gisteravond kwam het Nederlands elftal dames met een statement omtrent de prestatiecultuur van het team.

Het team laat als volgt weten: “Wij, het Nederlands Elftal Dames, willen graag een reactie geven naar aanleiding van de ophef die is ontstaan met betrekking tot de prestatiecultuur van ons team. Wij vinden dat er onvoldoende aandacht is geschonken aan het uitvoeren van evaluaties, bijvoorbeeld na toernooien. Naar ons gevoel zijn we hierdoor niet goed genoeg gehoord. Signalen zijn zo onopgemerkt gebleven en daarom niet goed genoeg opgepakt. We realiseren ons ook dat er meerdere oorzaken zijn waardoor dit alles is ontstaan. Verschillende onderdelen van het gehele systeem zijn daar verantwoordelijk voor. Het gevolg is dat er een heel verdrietige situatie is ontstaan waarbinnen zowel speelsters als stafleden zijn geschaad. We willen graag goed voor elkaar zorgen in een veilige en gezonde prestatiecultuur. Dat is belangrijk in de toekomst maar ook bij het verwerken van gebeurtenissen uit het verleden. Om dat te bereiken hebben zowel wij als speelsters als ook de staf al kleine maar belangrijke stappen gezet. We willen die stappen, met een blik gericht op de toekomst, graag met elkaar blijven zetten‘.

BEKIJK OOK:
Lees hier ook de rapportage onderzoek prestatieklimaat Nederlands Elftal

BEKIJK OOK:
Kyra Fortuin deelde persoonlijke ervaringen met groep om begrip voor elkaar te krijgen

Het bericht is geschreven voor alle speelsters van het Nederlands Elftal Dames die te maken hebben gehad met de huidige prestatiecultuur.

Reageer