Nederlands Elftal Dames reist niet af naar India voor FIH Pro League duels | Hoofdklasse Hockey Nederland
De Oranje-dames spelen tegen België in de FIH Pro League.

Nederlands Elftal Dames reist niet af naar India voor FIH Pro League duels

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft de Internationale Hockey Federatie (FIH) verzocht om uitstel van de FIH Pro League wedstrijden in India op 19 en 20 februari. Beide wedstrijden stonden gepland in Bhubaneswar.

De medische commissie van de KNHB gaf in januari een negatief advies voor intercontinentale reizen. Dit advies van de commissie is gebaseerd op het hoge aantal omikron-besmettingen in Nederland. De staf van het Nederlands Elftal liet na onderling beraad en overleg met de speelsters weten dit advies te willen volgen en op dit moment niet naar India te willen afreizen.

De trip naar India zou slechts een lengte hebben van zes dagen. Dit betekent dat een eventueel opgelopen besmetting in Nederland vlak voor vertrek zou kunnen zorgen voor een positieve test in India.  Gevolg daarvan zou bijvoorbeeld een verplichte quarantaine of het moeten uitstellen van de terugreis kunnen zijn.

De hockeybond van India (Hockey India), de KNHB en FIH zijn er nog niet in geslaagd een alternatieve datum te vinden voor de beide duels tussen India en het Nederlands Elftal Dames maar daar wordt nu naar gezocht. Het Nederlands Elftal Dames vult de vijf dagen die gepland stonden rond deze twee duels tegen India nu in met een trainingsweek.


Nederlands Elftal Heren

Hoewel het advies van de medische commissie ook geldt voor het Nederlands Elftal Heren, heeft de KNHB in overleg met de staf van dit team eind januari besloten wel naar Zuid Afrika af te reizen voor Pro League duels tegen Zuid-Afrika en Frankrijk.


Reden daarvoor is het feit dat de selectie van Jeroen Delmée een veel langere periode in Zuid-Afrika verblijft. Hierdoor zou een eventuele besmetting opgedaan in Nederland geen impact hebben op bijvoorbeeld het gezamenlijk terugreizen terwijl de selectie in Zuid-Afrika zelf in een gesloten bubbel verblijft. Het Nederlands Elftal Heren is inmiddels elf dagen in Zuid-Afrika en speelt vanavond in de FIH Pro League tegen Zuid-Afrika. Er hebben zich tot op heden geen coronabesmettingen geopenbaard binnen de groep van Delmée.

Reageer