Nederlandse heren worden hard afgestraft tegen Duitsland in de FIH Pro League - Hoofdklasse Hockey Nederland
De Nederlandse hockeyheren krijgen een kans op de 2-0. Deze gaat er niet in.

Nederlandse heren worden hard afgestraft tegen Duitsland in de FIH Pro League

De Nederlandse heren hebben in een rechtstreeks duel met Duitsland een grote nederlaag geleden. Op eigen veld kwam het nog op voorsprong, maar moest het toezien hoe de Duitsers vier keer konden toeslaan.

Ondanks dat Oranje de laatste drie wedstrijden tegen Duitsland had gewonnen, zou deze ontmoeting er weer een worden waarbij beide teams zouden kunnen winnen. De competitie in Duitsland ligt stil, maar de nationale selectie is intensief met elkaar aan het trainen.

Nederland kwam goed uit de startblokken. Meteen werd het balbezit opgeëist en werden de gasten onder druk gezet. In de zevende minuut kreeg Oranje de eerste corner. Een prooi voor wie anders, Jip Janssen. Een harde sleep, die houdbaar leek voor de keeper, ging op de plank. 1-0 voor Oranje. Ondanks het meespelen van van der Weerden, lijkt het erop dat Janssen richting de Olympische Spelen de eerste schutter van Oranje is geworden.

Duitsland komt op een 1-3 voorsprong door Miltkau
Duitsland komt op een 1-3 voorsprong door Miltkau. Foto: Roel Ubels

In het tweede kwart kantelde de wedstrijd. De Duitse heren kregen meer controle op het spel en in de 18de minuut was het dan ook raak. Constantin Staib kon een prachtige aanval omtoveren tot een doelpunt. In de 24ste minuut was het Kaufmann die zich mooi vrijspeelde en met een lage backhand keeper Pirmin Blaak verschalkte. De sluitpost van Oranje kon weinig doen aan beide doelpunten.

Pirmin Blaak met een mooie redding in de eerste helft tegen Duitsland. Foto: Roel Ubels

Deed Nederland dan niets terug? Jawel, in de 27ste minuut was het wederom Jip Janssen met een grote kans. Zijn sleep werd ditmaal wel goed gestopt en ook de rebound werd niet gescoord. Het bleef spannend, want het spel golfde af en toe op en neer.

In het derde kwart leek de wedstrijd te zijn gedaan. Duitsland werd steeds sterker en Marco Miltkau, spelend voor Klein Zwitserland, was de gevierde man. Zijn inzet leed in de 39ste minuut tot een doelpunt.

In het laatste kwart mocht Nederland van geluk spreken dat Duitsland de voorsprong niet verder uitbreidde. In de 49ste minuut kreeg Grambusch een grote kans om een stuiterende bal erin te slaan. Pirmin Blaak was kansloos. De bal stuiterde aan de buitenkant van de paal achter de lijn. Ook in de 51ste minuut was het bijna raak. Kemperman maakte een grote fout en Fuchs kreeg een uitgelezen kans om een bal binnen te tippen. Dit lukte hem net niet.

In de 53ste minuut was het toch raak. Ditmaal een grote stopfout in de defensie van Justen Blok. Constantin Staib was er als de kippen bij om het laatste tikje te geven. Hierna zat de wedstrijd op slot. De Duitsers geloofde het wel. Nederland kreeg nog een kans. In de 58ste minuut kon Thierry Brinkman mooi de cirkel van de tegenstander binnen komen. Zijn voorzet kwam bij Hertzberger die de bal vrij kon binnen pushen. De 2-4 was meteen de eindstand van de wedstrijd.

Reageer