Nederlandse hockey dames leggen Schotland op slachtbank | Hoofdklasse Hockey Nederland
Nederland wint met ruime cijfers van Schotland op het EK Hockey 2021.

Nederlandse hockey dames leggen Schotland op slachtbank

In de derde poulewedstrijd van het EK Hockey hebben de Nederlandse hockey dames vrij gemakkelijk gewonnen. De Schotse dames verdedigden met hand en tand, maar moesten toch toezien hoe de Oranje dames konden uithalen. Met een 10-0 zege legden de Nederlandse hockey dames Schotland op de slachtbank.

Vooraf was al duidelijk dat Schotland geen enkele kans zou krijgen tegen de Nederlandse hockey dames. En na drie minuten dacht het Nederlandse publiek, die in de zon kon genieten van de wedstrijd, dat er een monsterscore op komst was.

Eva de Goede

Bij de eerste de beste strafcorner was het meteen raak. Eva de Goede, die een twee maanden geleden nog geblesseerd raakte, lijkt in topvorm te verkeren. Bij een afzwaaiende bal bij de strafcorner kon de Goede vrij gemakkelijk van dichtbij de bal achter keepster Gibson werken. Een mooi begin, wetende dat Oranje de afgelopen twee weken moeite had om strafcorners te benutten.

Ook de twee en drie nul vielen in het eerste kwart. En bij beide doelpunten scoorde Oranje uit de rebound van de strafcorner. Eva de Goede en Marloes Keetels zorgden voor de doelpunten.

In de tweede helft, mocht Oranje meteen in de eerste minuut weer aanleggen voor een strafcorner. De push was niet hard, maar de inzet van Frederique Matla verdween links onder op de plank.

Score wordt opgevoerd

In de 34ste minuut mocht Marloes Keetels haar tweede doelpunt van de avond noteren. Met een slimme backhandflats verdween de bal in de lange hoek.

In de 42ste minuut mocht Nederland twee keer juichen. Maria Verschoor met een individuele actie en Felice Albers lieten het publiek twee keer juichen.

In het laatste kwart mocht Maria Verschoor haar hattrick maken. Tot twee keer toe jaagde zij een backhand in de lange hoek in de goal. Het waren de achtste en negende doelpunt van de wedstrijd.

De tiende van de wedstrijd werd gemaakt door Frederique Matla. Haar zesde van het toernooi. Met een strafbal verdween de bal tergend langzaam in de hoek van de goal. Het laatste slotakkoord was voor Schotland. Bijna werd Josine Koning gepasseerd. Uiteindelijk ging de bal naast waardoor de Nederlandse hockeydames Schotland op de slachtbank hebben gelegd.

Reageer