Nederlandse hockey dames met vertrouwen richting EK Hockey finale
Felice Albers scoort in de halve finale van het EK Hockey 2021.

Nederlandse hockey dames met vertrouwen richting EK Hockey finale

De Nederlandse hockey dames hebben zich vandaag geplaatst voor de finale van het EK Hockey in Amstelveen. In een onderonsje met België werd vertrouwen getankt voor de finale van zondag. Met degelijk, maar niet spectaculair spel werden de Belgische dames gemakkelijk aan de kant gezet.

Vorige week wisten de Nederlandse dames nog met 4-0 te winnen van België. Vandaag waren de Belgische dames gebrand om er een beter resultaat uit te halen. In de poule werd er knap gelijk gespeeld tegen Duitsland.

Topscorer EK Hockey

Een mooie aanval in het eerste kwart met Stella van Gils en Maria Verschoor werd mooi afgemaakt door Frederique Matla die goed voor haar man kwam. Net zoals in de Hoofdklasse dames, lijkt zij topscorer te worden van het toernooi.

Frederique Matla scoort de 1-0 nadat Maria Verschoor de bal panklaar voor haar heeft klaar gelegd.
Frederique Matla scoort de 1-0 nadat Maria Verschoor de bal panklaar voor haar heeft klaar gelegd. EHF/World Sport pics

Felice Albers

In het tweede kwart was het Felice Albers die haar derde van het toernooi achter haar naam mocht zetten. Een snelle aanval kwam voor haar stick en werd koeltjes afgerond. Voor Alyson Annan zal het nog een hele klus worden om goede argumenten te vinden om Albers af te laten vallen voor de Olympische Spelen in Tokio. Met haar snelheid en scorend vermogen is Albers gevaarlijk ten opzichte van elke tegenstander.

Tempo omlaag

Naar verloop van tijd nam België het initiatief in het derde kwart over. De Belgen kregen meer grip op de wedstrijd. Een eerste aanval van Englebert werd nog gestopt. Een aanval later werd abrupt gestopt, strafbal. Vandenborre pushte de bal laag op de plank. België was terug in de wedstrijd.

In het laatste kwart bleef Nederland rustig. De Belgische dames wachten hun kans af, maar Oranje stond goed opgesteld. In de 49ste minuut mocht Caia van Maasakker een strafcorner slepen. Eerder dit toernooi vond zij al de linker kruising, ook ditmaal was het raak. Keepster Sotgiu, waarschijnlijk de kleinste speler uit de selectie, kon er niet bij.

Bijna mocht Frederique Matla haar tweede van de wedstrijd maken. De strafcorner spatte uiteen op de handschoen van de keepster. Stella van Gils tipte de rebound naast. Het waren de laatste twee kansen van de wedstrijd. De Nederlandse dames boeken een niet spectaculaire maar zakelijke overwinning op België en plaatsen zich voor de hockey finale.

Coverfoto: EHF/World Sport pics

Reageer