Nederlandse hockeydames verslaan taaie opponent India
Lidewij Welten en Frederique Matla zijn blij met de 1-0 van Felice Albers.

Nederlandse hockeydames verslaan taaie opponent India

De Nederlandse hockeydames hebben na een moeizame start toch een ruime overwinning kunnen boeken op India. In de eerste helft hield India prima stand, maar in de tweede helft was het krachtsverschil toch te groot. Uiteindelijk liep de score op naar 5-1.

Weinig wisten de Nederlandse hockeydames vandaag van de Indiase opponent. Door de corona crisis hadden beide teams elkaar al lange tijd niet gezien. India wordt gecoacht door een oud bekende, Sjoerd Marijne. 

Felice Albers

Net zoals op het EK was het al snel duidelijk waar Nederland voor kwam. Met een hoog tempo probeerde het India terug te dringen. Vroeg in de wedstrijd leverde dit meteen resultaat op. Lidewij Welten, die weer terug is bij Oranje, kon vanaf de rechterkant de cirkel binnenkomen. Haar voorzet ging via een stick van India richting de tweede paal, waar Felice Albers stond te wachten. Half hoog kon zij de bal binnen prikken.

Beide aanvoersters Eva de Goede en Rani in actie.
Beide aanvoersters Eva de Goede en Rani in actie. Foto: World Sport Pics / Frank Uijlenbroek

Toch kon Oranje niet door drukken. India probeerde ook een tempo te spelen en in de 10de minuut was het raak. Een mooie aanval van India belandde bij aanvoerster Rani Rampal. Zij schoot en het schot leek houdbaar voor Josine Koning. Het moet de spanning zijn geweest, want de sluitpost van Oranje zat er naast. 

In het tweede kwart was het Oranje die door bleef drukken. Strafcorners werden versierd, maar de inzetten van Caia van Maasakker en Frederique Matla zorgden niet voor vreugde bij Oranje. 

Beide teams gingen de rust in met een 1-1 gelijkspel. In het tweede kwart bleef het tempo hoog liggen. En al vroeg resulteerde dit in een strafcorner. Waar de vorige drie pogingen misgingen, was het nu wel raak. Margot van Geffen tipte de bal op de strafbal stip in de goal

India hield in de eerste helft goed stand tegen het sterke Oranje.
India hield in de eerste helft goed stand tegen het sterke Oranje. Foto: World Sport Pics / Frank Uijlenbroek

Score loopt op

In het derde kwart was het wederom Felice Albers die prachtig een mooie voorzet van Pien Sanders kon binnen prikken. Op de stip kwam zij goed voor haar man en werkte de bal langs de keepster. Nog geen minuut was het weer raak, Frederique Matla werkte de bal in de korte hoek in de goal.

Nog een keer mocht Caia van Maasakker aanleggen voor een strafcorner in de 52ste minuut. Ditmaal was er veel schijn in haar push te vinden. Rechts onder verdween de bal langs de lijnstopster van India. De 5-1 was meteen de eindstand van de wedstrijd.

Bekijk hier de liveblog van de wedstrijd Nederland tegen India

Reageer