Nederlandse hockeyheren doen goede zaken tegen Frankrijk op het EK - Hoofdklasse Hockey Nederland
Het Nederlands hockeyelftal neemt het op tegen Frankrijk.

Nederlandse hockeyheren doen goede zaken tegen Frankrijk op het EK

Op het EK Hockey hebben de Nederlandse hockeyheren de eerste stap gezet richting de titel op het EK. In de wedstrijd tegen Frankrijk kwamen de mannen in de eerste helft op een 2-0 voorsprong. Uiteindelijk won Oranje met 3-0.

De eerste dag op het Europees Kampioenschap begon goed. Van de sneltesten die op het evenement werden afgenomen, kon niemand een positief resultaat in ontvangst nemen. Een dikke 300 mensen ontvingen dus een negatief resultaat. Het publiek, moest thuis een sneltest afnemen.

Prima eerste helft

Het was misschien even aftasten voor het Nederlands elftal. In het eerste kwart kon Frankrijk in een aantal situaties prima meedoen met het tempo van Oranje. Het duurde dan ook een tijd voordat de score door Oranje kon worden geopend.

Een vijftal strafcorners moesten eraan te pas komen, maar bij de laatste corner was het raak. Jip Janssen, spelend met masker, vuurde een kanonskogel op de goal van Thieffry af. De keeper was kansloos, en de Nederlandse heren stonden verdiend op voorsprong. In de laatste minuut van de eerste helft was het weer raak. De in blakende vorm verkerende Thierry Brinkman tipte een schot van Billy Bakker in de goal.

Ook in de tweede helft bleef Oranje de druk hoog houden. Frankrijk kon het tempo niet bijhouden en in vlagen speelde Oranje prachtig hockey. De altijd fanatieke Jeroen Hertzberger mocht de 3-0 voor zijn rekening nemen. Vlak voor de keeper kon hij de bal nog net aanraken.

Zakelijk slot

In het vierde kwart geloofde het team van Max Caldas het wel. Het tempo ging omlaag en het Franse team kreeg kansen om te hockeyen. Een strafcorner die links onder in de hoek leek te verdwijnen, werd knap door Pirmin Blaak gestopt. Ook in de laatste minuten van de wedstrijd toonde Oranje weinig wil om de score verder op te gaan voeren, waardoor de score op 3-0 bleef staan. Met de overwinning staat Oranje tweede in de poule achter Duitsland met een gelijk aantal punten.

Zie hier de liveblog van de wedstrijd Nederland tegen Frankrijk.

Reageer