Nederlandse strafcorner schuttert in gewonnen wedstrijd tegen Groot-Brittannië

Nederlandse strafcorner schuttert in gewonnen wedstrijd tegen Groot-Brittannië

De Oranje dames hebben ook hun vierde groepswedstrijd op de Olympische Spelen gewonnen. Een vroege 1-0 voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Ondanks dat de Nederlandse strafcorner schutterde, werd de wedstrijd gewonnen van Groot-Brittannië.

De Nederlandse dames waren nog niet verslagen in de eerste drie duels van de Olympische Spelen. Vrij gemakkelijk werden de eerste wedstrijden gewonnen. Wel werden vele strafcorners om zeep geholpen. In de wedstrijd tegen Groot-Brittannië wilden de dames kijken of hier iets aan gedaan kon worden.

De Britse dames stonden na drie speelrondes knap tweede. Een gemakkelijke tegenstander zou het vandaag niet worden, want Nederland wist dat dit jaar in de FIH Pro League ook moeizaam van hen werd gewonnen.

Malou Pheninckx in actie tegen Groot-Brittannië.
Malou Pheninckx in actie tegen Groot-Brittannië. Foto: World Sport Pics / Frank Uijlenbroek

Weinig kansen

In het eerste kwart werd het bekende spel van Oranje voorgezet. Veel balbezit van Oranje zorgde ervoor dat de Britse dames niets anders konden doen dan achter de bal aanrennen. Maria Verschoor loste een schotje, welke een makkelijke prooi was voor Maddie Hinch. Toch was dit een van de weinige echte aanvallen van de Nederlandse dames in het eerste kwart.

In de 13e minuut was het juichen voor Oranje. Frederique Matla mocht een strafbal nemen, nadat een speelster van Oranje in de rug werd geduwd. Een klein momentje van vreugde in een tot dan toe nog fletse wedstrijd.

Eva de Goede snelt tussen twee verdedigers van Malou Pheninckx in actie tegen Groot-Brittannië door
Eva de Goede snelt tussen twee verdedigers van Malou Pheninckx in actie tegen Groot-Brittannië door. Foto: World Sport Pics / Frank Uijlenbroek

Probleem strafcorner

Maar wederom was het de strafcorner die schutterde. Caia van Maasakker en Frederique Matla kwamen in drie pogingen niet tot scoren. Groot-Brittannië kreeg steeds iets meer kansen. De Britse dames kregen meerdere strafcorners, omdat de Nederlandse dames zich terug trokken op eigen helft. Gescoord werd er niet meer in de eerste helft.

In het derde kwart kreeg Nederland al snel weer een corner. Ditmaal was het Lauren Stam haar inzet die werd gekeerd. Het was alweer de zesde corner van de wedstrijd die niet werd gescoord. Tevens was dit even het laatste offensief van Oranje. De Britse dames kregen meer grip op het spel en zagen kans om aan te gaan vallen.

Veel scoren deed ze nog niet, maar Welten laat in duels wel zien wat ze in haar mars heeft.
Veel scoren deed ze nog niet, maar Welten laat in duels wel zien wat ze in haar mars heeft. World Sport Pics / Frank Uijlenbroek

Spanning

In het vierde kwart werd Oranje onder druk gezet. Meer en meer kregen de Britse dames het spel. Maar ook Groot-Brittannië had moeite om de cirkel van Oranje te vinden. Koning kreeg het niet moeilijk. Ook in dit kwart was het de Nederlandse strafcorner die schutterde Groot-Brittannië. In de gehele wedstrijd kregen de Nederlandse dames negen strafcorners tegen Groot-Brittannië, die er allemaal niet in gingen. Toch bleek de vroege 1-0 genoeg te zijn om de winst over de streep te trekken. De Britse dames kwamen niet meer tot scoren, waardoor Nederland ook de vierde wedstrijd in de poule heeft gewonnen.

Zie hier de liveblog van de wedstrijd Nederland tegen Groot-Brittannië

Foto: World Sport Pics / Frank Uijlenbroek

Reageer