Nederlandse trip naar Zuid-Afrika onzeker door snelle herstart van de Tulp Hoofdklasse Heren - Hoofdklasse Hockey Nederland
Nederlands-elftal-pakistan-kwalificatie

Nederlandse trip naar Zuid-Afrika onzeker door snelle herstart van de Tulp Hoofdklasse Heren

De Nederlandse heren hebben in 2020 hun laatste training afgewerkt. De ploeg van Caldas sloot het jaar ‘goed’ af door een sterke wedstrijd te spelen in de FIH Pro League tegen België. Eind januari wil de ploeg richting Zuid-Afrika afreizen voor een drieluik met Duitsland en het thuisland.

Om goed voorbereid op de Olympische Spelen in 2021 te komen, zullen de Nederlandse heren verschillende testwedstrijden moeten spelen. Omdat er nog veel onzekerheid is, heeft de Nederlandse equipe besloten ondanks het negatieve reisadvies wat de overheid heeft gegeven, om in januari richting Zuid-Afrika af te reizen.

Corona in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika heeft de regering een schaal gemaakt. Volgens deze schaal van vijf, waarin de ernst van corona wordt aangegeven, staat Zuid-Afrika er nu goed voor. Het land verkeert in situatie 1, wat betekent dat er alleen op lokale locaties corona heerst. De nationale selecties van Zuid-Afrika zijn op dit moment aan het trainen. Zij hebben weinig last van de corona crisis in eigen land. Op dit moment mag er zelfs publiek bij hockeywedstrijden aanwezig zijn.

Mogelijke snelle herstart Tulp Hoofdklasse Heren

Afgelopen week kwam de Nederlandse regering met de mededeling dat de Nederlands topsporters vanaf 17 december weer in teamverband mogen trainen. Daarnaast wordt er gekeken door het NOC*NSF en de KNHB of de Tulp Hoofdklasse Heren eind januari weer herstart kan worden. Mocht dit gaan plaats vinden, dan lijkt de trip van Max Caldas in duigen te vallen. Omdat Zuid-Afrika op ‘oranje’ staat en er dus een negatief reisadvies is, zullen alle sporters tien dagen in quarantaine moeten. Deze spelers zullen daarom dus de start van de Hoofdklasse moeten missen.

Reageer