Nieuw-Zeeland houdt Oranje op 1-1 - Hoofdklasse Hockey Nederland

Nieuw-Zeeland houdt Oranje op 1-1

De Oranje dames zijn in hun tweede poulewedstrijd in de Champions Trophy niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen Nieuw-Zeeland. De ploeg van Sjoerd Marijne had de hele wedstrijd het veldoverwicht maar wist dit niet in doelpunten om te zetten. In de nacht van dinsdag op woensdag wordt de laatste poulewedstijd tegen Japan gespeeld.

Nederland-Oranje-Nieuw-Zeeland-WK-dames-RU van Maasakker

In een wat sobere wedstrijd lukte het Nederland om vier minuten voor rust de score te openen. Waar onder andere Roos Drost en Valerie Magis oog in oog met de goed keepende 20-jarige Georgia Barnett doel misten wist Caia van Maasakker de eerste corner van de wedstrijd strak in de linkerhoek te pushen. Even leek het dan alsof dit de ban voor de Oranje dames had gebroken maar de ploeg van Sjoerd Marijne was niet bij machte om deze voorsprong in die fase van de wedstrijd verder uit te breiden. Nieuw-Zeeland zag echter wel kans terug te komen in de wedstrijd doordat Olivia Merry vroeg in het derde kwart met een mooie tip-inn Joyce Sombroek te slim af was.

Met nog veertien minuten te spelen zette Oranje de eindspurt in om toch een overwinning uit het vuur te slepen maar ondanks drie corners en een afgekeurd doelpunt van Maartje Paumen kwam het niet verder dan een gelijkspel. In de nacht van dinsdag op woensdag, om 00:30, spelen de Nederlandse dames hun laatste poulewedstrijd. Daarin treffen ze Japan.

Reageer