NOC*NSF kijkt naar mogelijke herstart amateursporten vanaf januari - Hoofdklasse Hockey Nederland
NOC-NSF-hockeyballen

NOC*NSF kijkt naar mogelijke herstart amateursporten vanaf januari

Het NOC*NSF heeft vandaag laten weten dat de werkgroep waarin een werkgroep met onder andere minister van sport Tamara van Ark heeft laten blijken serieus te willen kijken om de amateursport vanaf januari weer te laten starten. Over een leeftijdsgrens van 27 jaar wordt niet gesproken.

De werkgroep die bestaat uit minister president Mark Rutte, minister van sport Tamara van Ark, NOC*NSF voorzitster Anneke van Zanen-Nieberg en Mark Gudde van de KNVB kwam tot de conclusie dat sport een belangrijke bijdrage kan leveren aan de weerbaarheid en gezondheid van de samenleving. Het opnieuw laten starten van de trainingen zou helpen om de vitaliteit van de Nederlandse bevolking weer sterker te maken.

Ondanks het feit dat het kabinet de versoepeling nu nog niet kan toepassen vanwege het hoog aantal besmettingen, geeft minister van Sport wel aan in het artikel van het NOC*NSF dat zij de komende tijd in gesprek blijft met de overkoepelende sportbonden om te kijken of versoepelingen in de sportsector mogelijk zijn.

De KNHB was bij de gesprekken om de amateursport weer te herstarten, niet van de partij.

Lees hier het hele artikel omtrent de versoepelingen van de amateursport.

Reageer