Noor Omrani doodmoe, maar enorm blij met behalen landstitel
Noor Omrani (midden) kan haar blijdschap niet op na het behalen van de landstitel.

Noor Omrani doodmoe, maar enorm blij met behalen landstitel

Dit jaar brak zij echt door. Noor Omrani won met Den Bosch opnieuw de landstitel. Het grote talent speelde dit seizoen nog nooit zoveel wedstrijden, maar won vrijwel alles wat er te winnen was. Ook werd zij wereldkampioen met Oranje-21. De kers op de taart was dit weekend de landstitel die na een zwaar bevochten wedstrijd tegen SCHC werd binnen gesleept. 

Blijdschap, dat straalden de dames van Den Bosch uit na de gewonnen wedstrijd tegen SCHC. Meer dan drie kwartier bleven de dames met familie en fans vieren dat zij de beker hadden gewonnen. Tussen deze stralende dames, stond één speelster met een wel hele grote lach op haar gezicht. Noor Omrani, brak vorig seizoen bij Den Bosch al door, maar groeide dit jaar echt uit naar één van de gevaarlijkste spitsen in de Hoofdklasse dames. Noor Omrani won dit jaar de zaaltitel, de Gold-Cup en de landstitel. Ook won zij met Jong-Oranje de titel op het WK-21 in Zuid-Afrika. Omrani die eigenlijk nog niet goed kon bevatten wat er dit weekend was gebeurd, kon haar blijdschap niet op: “Ja goeie vraag wat er allemaal is gebeurd. Het was een vechtwedstrijd tussen twee goede ploegen. We waren in de tweede helft beter en we hebben daarbij toch weer even de Bossche mentaliteit laten zien. Ik ben super trots op wat er is gebeurd”.

Den Bosch won al vele landstitels afgelopen jaren.
Den Bosch won al vele landstitels afgelopen jaren. Foto: Roel Ubels

De besten

Een knappe overwinning, die ook zomaar eens in het voordeel van SCHC had kunnen uitvallen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Toch wist Omrani het eigenlijk zeker, Den Bosch zou die titel zeker gaan pakken: “Zaterdag speelden we op 95% van onze kunnen. Blijkbaar zijn we dan niet de besten. Ik wist alleen zeker dat als wij 100% zouden gaan spelen, dat we de beteren zouden zijn. En dat blijkt, we waren de besten”.

Noor Omrani krijgt van aanvoerster Rosa Fernig de gouden medaille op het WK-21 in Zuid-Afrika.
Noor Omrani krijgt van aanvoerster Rosa Fernig de gouden medaille op het WK-21 in Zuid-Afrika. Foto: Anne Mieke Achterhuis

Doodmoe

Voor Omrani moet het een prachtig jaar zijn geweest, maar wel een hele zware. In 2022 speelde zij met Den Bosch maar liefst 28 wedstrijden, met Jong-Oranje werden daar nog eens 6 wedstrijden aan toegevoegd. Maar liefst 34 wedstrijden, oefenwedstrijden zijn niet meegerekend, moest Omrani dit jaar het beste in haarzelf naar boven halen. De aanvalster, die enorm blij was kon dat wel bevestigen: “Om eerlijk te zijn, ik ben doodmoe. Komende maanden ga ik zoveel op vakantie en lekker genieten. Rust dat heb ik even nodig. In september dan staan we er weer, nu gaan we lekker genieten”.

Reageer