Oefenpotje: Nederland verslaat Engeland - Hoofdklasse Hockey Nederland

Oefenpotje: Nederland verslaat Engeland

Dinsdagmiddag om 14.00 ontvingen de Oranje hockeyheren de Engelse nationale ploeg voor een oefenwedstrijd in het stadion van Rotterdam. Na 70 minuten stond 1-0 winst op het scorebord.

Bij de Engelsen was strafcornerspecialist Ashley Jackson afwezig vanwege een blessure en ook Oranje-Zwart verdediger Mink van der Weerden keek vanaf de tribune met een gipsvoet toe.De formatie van Bondscoach Paul van Ass kende nog twee afwezigen; Robert van der Horst (hamstring) en Wouter Jolie (voet) moesten ook vanwege lichte klachten vanaf de kant toekijken.

Na 25 minuten mocht Nederland aanleggen voor twee strafcorners, maar de pogingen van Sander Baart werden niet verzilverd. Nog voor rust mocht de Rotterdamse strafcornerspecialist Jeroen Hertzberger ook een korte hoekslag nemen, maar ook de bal kon het doel niet vinden.

Na rust wilde het nog steeds niet vlotten met de strafcorners, want ook de vierde poging werd niet met een doelpunt beloont. Het was uiteindelijk Kampong-spits Constantijn Jonker die in de 52ste minuut de 1-0 op het scorebord zette en daarmee de magere eindstand bepaalde.

In het oefenduel kwamen onder meer de kersverse internationals Jelle Galema, Olivier Polkamp, Roel Bovendeert en Goof van der Kamp in actie.

Morgen speelt Nederland nog een oefenwedstrijd tegen Engeland. Weer in het stadion van Rotterdam, maar dan om 13.30 uur.

Comments (4)

  1. Constantijn klasse spits zeg!

  2. @Jan P, op basis van? 1 oefeninterland ? lijkt me zwaar overdreven

  3. @Lars

    ik denk meer op basis van het hele seizoen en zijn bevestiging in oranje op dit moment. Wat moet je nog meer doen om heel goed te zijn? Nederlandse competitie is al de beste van de wereld he!

  4. Ja maar we zien aan BV aan Caspers dat er nog een heel groot verschil zit tussen de Ned Competitie en Internationaal hockey.

    Dus laten we het allemaal nog maar even afwachten.

Reageer