Onderzoek KNHB bij begeleiding en speelsters na vermoedens van ongewenst gedrag - Hoofdklasse Hockey Nederland
Ilse Kappelle speelde dit seizoen uitstekend bij Amsterdam en bij Oranje.

Onderzoek KNHB bij begeleiding en speelsters na vermoedens van ongewenst gedrag

De NOS laat vandaag via haar media weten dat de KNHB onderzoek doet naar eventueel ongewenst gedrag bij de Nederlandse dames staf en speelsters. Na de gouden Olympische Spelen in Tokio hebben diverse internationals melding gemaakt van ongewenst gedrag binnen de nationale vrouwenploeg.

De afgegeven signalen waren dermate verontrustend, dat de hockeybond zich genoodzaakt voelde een externe begeleider aan te stellen, die onderzoek doet naar de veiligheid van het sportklimaat binnen de nationale ploeg, aldus NOS.

Verbale intimidatie

De NOS sprak de afgelopen weken met diverse betrokkenen over de affaire, op basis van anonimiteit. Enkele speelsters zouden te maken hebben gehad met verbale intimidatie. Er is volgens hen sprake van een zwijgcultuur, die verder gaat dan de in topsport gebruikelijke kleedkamergeheimen.

Op maandag 1 november kwam een dertigtal speelsters bijeen onder leiding van de externe begeleider. Ook bondsvoorzitter Erik Cornelissen en technisch directeur Jeroen Bijl waren bij dat overleg aanwezig. Het werd een lange groepssessie, waarin nog eens duidelijk werd hoezeer de opvattingen ook binnen de selectie verschilden over dit thema.

lees hier het gehele artikel van de NOS

Comments (2)

  1. Pff dit is wel heftig. Ik kan mij zeker wat namen voorstellen m.b.t. Het eerder genoemde selectiebeleid. Niet alleen speelsters die buiten de boot vallen, maar ook 1 of 2 die duidelijk niet het niveau van Oranje hebben en wel geselecteerd worden. Ik hoop dat dit goed onderzocht wordt en indien nodig stappen ondernomen worden.

  2. Olivier Bommel

    Jammer dat 8 jaar stil hebben gestaan bij de mannen en bij de vrouwen… en niemand bij tophockey durfde iets te zeggen….

Reageer