Ook dames HDM kondigen versterkingen aan | Hoofdklasse Hockey Nederland

Ook dames HDM kondigen versterkingen aan

Een mix van HDM-jeugdtalent, hoofdklasse ervaring en een internationale topper in de selectie voor seizoen 2022-2023.


Na het stoppen van Mila Muyselaar (zwanger), de terugkeer van Lily Owsley, Flora Peel en Erica Sanders naar de UK en het stoppen van reserve keepster Annemeike Schermer, is HDM Tophockey er wederom in geslaagd om eigen jeugdtalenten, internationale ervaring en een ambitieuze hoofdklasse speelster aan te trekken. Het doel van het huidige team met deze aanwinsten zal wederom het behalen van de play-offs zijn.


Stephanie Kershaw, 27 jaar is Australisch International met 80 interlands. De aanvallende middenveldster is een perfecte aanvulling in het team. Met haar internationale ervaring en Australische mentaliteit kan ze veel toevoegen aan het talentvolle elftal van HDM.


Ook Nora Bruinsma, 22 jaar, afkomstig van Oranje-Rood heeft de weg naar HDM gevonden. Deze verdedigende middenveldster is gedreven, compleet en kan op meerdere posities ingezet worden. Nora heeft in haar jeugd in Spanje gewoond en gehockeyd, en daar ook meerdere nationale jeugdteams doorlopen.


Vanuit de HDM-jeugd stromen Faye Janse en Mira van den Berg door naar Dames 1. Deze getalenteerde speelsters willen graag veel leren en zullen net als de talenten van de afgelopen jaren zo snel mogelijk klaargestoomd worden voor dit topteam in de Hoofdklasse. Tot slot zal Joyce Litzouw naast Julia Remmerswaal als tweede keepster in het team komen. Joyce trainde afgelopen jaar al mee met Dames 1 van HDM.


Volgend seizoen zal Jorgen Kwinkelenberg als de assistent-coach, samen met Ivar Knötschke HDM Dames 1 begeleiden. Jorgen is daarnaast hoofdcoach van HDM meisjes A1. Deze combinatie past in het plaatje van HDM om coaches en speelsters vanuit de eigen jeugd door te laten groeien naar de Hoofdklasse.

Reageer