Ook dames Klein Zwitserland komen met internationale versterkingen | Hoofdklasse Hockey Nederland

Ook dames Klein Zwitserland komen met internationale versterkingen

De Dames van KZ hebben na de meest unieke promotie van deze eeuw een selectie voor komend seizoen waar veel vertrouwen in is. Dames 1 heet zeven nieuwe speelsters welkom. De meest in het oog springende versterkingen zijn de Nieuw-Zeelandse internationals Tarryn Davey (25) en Frances Davies (24). Tarryn en Frances zullen op de komende Olympische Spelen in Tokio voor “the Blacksticks” spelen en na afloop naar Nederland komen.

Daarnaast stroomt Sietske Brüning versneld door naar Dames 1. Sietske speelt in NED A en heeft zich de afgelopen twee jaar stormachtig ontwikkeld. Florine van Grimbergen keert terug op het oude nest. Na de afgelopen twee jaar in het buitenland (Australië en België) gehockeyd te hebben, gaat ze weer hockeyen waar ze ooit begonnen is. Lotte van Dongen maakt de overstap van Tilburg naar KZ. Lotte heeft de afgelopen jaren in de promotieklasse laten zien dat zij onder andere over een fantastische sleep beschikt. Demi LeFranc stapt over van hdm, waar ze jarenlang in D1 gespeeld heeft. Lise Bom komt over van Ring Pass. Lise is een jonge talentvolle spits, die nu een grote stap van de overgangsklasse naar de hoofdklasse maakt.

Na 10 jaar KZ Dames 1 heeft Fleur Honing afscheid genomen van het tophockey. Zij kan dit niet meer combineren met haar werk. Ook hebben de steenbokken afscheid genomen van: Meintje Stumpel, Eline Veen, Meike van Haeringen, Quirine Comans, Hannah Huibregtsen, Veerle Groeneveld en Damy Sistermans. De laatste twee dames vertrekken naar Spanje.

“Met deze versterkingen zijn we een stuk completer en meer ervaren team geworden”, aldus Jorge Nolte de coach van Dames 1. “We kijken er enorm naar uit om volgend jaar in de hoofdklasse te spelen en gaan er alles aan doen om onze huid zo duur mogelijk te verkopen. In de afgelopen weken is hard gewerkt door het team en we zijn fanatiek bezig om zo groot mogelijke stappen te maken. De coach, die onlangs heeft bijgetekend bij KZ, kan dan ook niet wachten tot het 12 september is.

Reageer