Ook Klein Zwitserland komt met versterkingen richting nieuwe seizoen | Hoofdklasse Hockey Nederland
Klein Zwitserland komt met meerdere versterkingen richting het nieuwe seizoen.

Ook Klein Zwitserland komt met versterkingen richting nieuwe seizoen

Na 3 jaar hoofdklasse heeft Klein Zwitserland Heren 1 de ambitie om komend jaar in het linker rijtje te eindigen. De lange termijn doelstelling om met jonge Nederlandse, bijvoorkeur op KZ opgeleide jongens, een stabiele hoofdklasser te zijn, krijgt dit jaar een boost door het aantrekken van een aantal toppers.

De komst van Nick van Trigt van Rotterdam, Lucas Middendorp van Cartouche, Jeroen Kerkmeer die vanuit JA1 doorschuift en de terugkeer van Martijn van Grimbergen van Bloemendaal op het oude nest wordt ondersteund door de komst van Matthew Swann, Tom Craig en Tim Branduit Australië en Albert Beltrán die overkomt van Atletic Terrassa in Spanje.

Opgeteld hebben Tim, Tom, Matthew en Albert 433 interlands voor Australië en Spanje gespeeld en zij zullen van grote waarde zijn om jonge spelers in de selectie klaar te stomen om het team in de toekomst te dragen. Matthew komt met zijn Nederlandse vrouw en kind (dat in augustus geboren zal worden) naar Nederland, Tim heeft een Nederlandse vader en Tom is de broer van Ben Craig die al eerder succesvol voor KZ speelde. Albert heeft een baan in Den Haag gevonden en gaat hier aan het werk. 

Ook neemt de club afscheid van een aantal mensen. Veel dank gaat uit naar Marijn Petermeijer die als coach van Dames 1 en assistent van Carlos en Omar bij Heren 1 een belangrijke rol heeft gespeeld in het succes van de afgelopen jaren en nu zijn weg vervolgt buiten KZ. Daarnaast neemt het team afscheid van Heren 1 spelers Fabio Blom, Tim Drummond, Arthur Mouwen, Rutger Plat, Wisse Schapers, Richard Smith en Ruben Versteeg. Om verschillende redenen vertrekken zij als speler bij H1. Ze zijn allemaal erg belangrijk geweest voor KZ en de club wenst ze veel succes bij ofwel een nieuwe club dan wel in de volgende stap in hun maatschappelijke carrière.

Reageer