Ook Oranje-Rood en Amsterdam schorsen eigen spelers niet - Hoofdklasse Hockey Nederland

Ook Oranje-Rood en Amsterdam schorsen eigen spelers niet

De hele week waren de ogen gericht op het duel wat vorige week afspeelde tussen Oranje-Rood en Amsterdam. Meerdere spelers konden de emoties niet aan en raakten met elkaar in de clinch. De KNHB liet gisteren al weten geen spelers te gaan schorsen. Oranje-Rood en Amsterdam neem geen of lichte maatregelen, maar delen sowieso geen schorsingen uit, waardoor iedereen vandaag weer op het veld staat.

Waar bij de voetbalbond duidelijkheid wordt verschaft en zware overtredingen ook achteraf worden bestraft, kan de KNHB als een incident al op het veld is beoordeeld, achteraf niet alsnog over het incident oordelen. Zodoende blijft de heren wedstrijd Oranje-Rood tegen Amsterdam nog veel discussies doen oplaaien. In hoeverre hadden de spelers kaarten moeten krijgen in de wedstrijd? Waarom deden de scheidsrechters niets? Is het besluit van de KNHB om geen schorsingen uit te delen terecht? En wat vinden de desbetreffende clubs van de situatie? Vandaag lieten hockeyclub Amsterdam en Oranje-Rood weten geen spelers te gaan schorsen voor de komende wedstrijd.

Statement Oranje-Rood

Oranje-Rood voorzitter Pieter Janssen laat er het volgende over weten: “Laat ik allereerst zeggen, het is absoluut geen promotie voor de hockeysport, dit hoort niet op een hockeyveld thuis. Wij hebben zondag als club meteen integraal alle beelden van de wedstrijd met de KNHB gedeeld. Zaterdag hoorden wij dat er geen schorsingen uitgedeeld zouden worden. Als club hebben wij ook besloten de desbetreffende speler niet zelf te schorsen. Wij nemen interne maatregelen, die we niet met de media willen delen”.

Ook Amsterdam heeft besloten om zondag alle spelers op te stellen die zich afgelopen zondag misdroegen. De club laat weten: “Wij hebben interne gesprekken gevoerd, met onder andere de spelers. Wij hebben besloten de spelers vandaag mee te laten doen. We nemen geen officiële consequenties”.

BEKIJK OOK:
Scheidsrechter Sterk: “Ik zag Valentin Verga zijn elleboog op de keel van Jelle Galema drukken”

BEKIJK OOK:
KNHB maakt zaak Oranje-Rood tegen Amsterdam aanhangig bij de tuchtcommissie

BEKIJK OOK:
Blunder scheidsrechters opzettelijke overtreding Rohof op Thomas Briels

Reageer